Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / Η απάντηση της Δημοτικής αρχής στον κ.Ν.Μυλωνά: “Σήμερα, επιλέγει και πάλι τον «πετροπόλεμο» των μηνύσεων…”

Η απάντηση της Δημοτικής αρχής στον κ.Ν.Μυλωνά: “Σήμερα, επιλέγει και πάλι τον «πετροπόλεμο» των μηνύσεων…”

Αναγκαίο το έργο προστασίας στην «σκάλα του πολεμικού»

 

 

 

Ο Δήμος Κω, σε όλη την έκταση και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού μας… Το θετικό αποτέλεσμα προκύπτει με πολύ κόπο, με καθημερινή ενασχόληση των πολιτικών στελεχών και των εργαζόμενων.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει από την πρώτη μέρα ανοιχτές πόρτες, δίχως εξαιρέσεις, για όλους τους δημότες. Παράλληλα, επιζητά το δημόσιο διάλογο, διότι πιστεύει στο ρόλο των ενεργών πολιτών και στη δημοκρατική ζύμωση απόψεων, ως προϋπόθεση ενότητας της κοινωνίας μας.

 

 

Αντίθετα, η άνευ λόγου προσφυγή σε εισαγγελείς, δείχνει ότι ορισμένοι έχουν μείνει σε παλιές συνήθειες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κατασκευή του αναγκαίου έργου προστασίας στο χώρο στάθμευσης της «σκάλας του πολεμικού» από το Λιμενικό Ταμείο. Για αυτό το έργο, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Μυλωνάς, αντί του αυτονόητου, δηλαδή της αναζήτησης απαντήσεων στα ερωτήματα του μέσω της διοίκησης του Δήμου, προσέφυγε στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος άνθρωπος που για 5 χρόνια, ως εξέχον μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στήριξε με τη στάση του την αδράνεια και αδιαφόρησε για το πισωγύρισμα της Κω.

 

 

Σήμερα, επιλέγει και πάλι τον «πετροπόλεμο» των μηνύσεων. Απογοητεύει με τη στάση του και προκαλεί λύπη για αυτή την επιλογή του.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, οφείλουμε να δώσουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους συμπατριώτες μας, για να γνωρίζουν την αλήθεια.

Όπως όλοι έχουμε δει, αυτός ο χώρος (parking) κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα σε έντονα καιρικά φαινόμενα, γεμίζει από πέτρες μεγάλου μεγέθους και φύκια. Έτσι, καθίσταται απροσπέλαστος ενώ προκαλούνται σημαντικές φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Κάθε φορά, για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση τους, επιστρατεύονται βαριά μηχανήματα του Δήμου μας και της Πολιτικής Προστασίας.

Για αυτούς τους λόγους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη παρέμβαση, με ένα έργο συντήρησης και προστασίας της υπάρχουσας υποδομής.

Για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων που κοστίζουν πολύ σε χρόνο, χρήμα, εργατοώρες αποκατάστασης.

Η κατασκευή από την πλευρά της θάλασσας «πατάει» στο πέδιλο της υφιστάμενης θεμελίωσης, σε εύρος μόλις 25 εκατοστών και δεν καταλαμβάνει ούτε ένα χιλιοστό επιπλέον επί της παραλίας. Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία που ακολουθεί.

Άρα η επίκληση παραβίασης του αιγιαλού και της παραλίας είναι εντελώς ανακριβής και εξ αυτού του λόγου, παραπλανητική.

 

 

Η πρότερη κατάσταση, είναι όπως αυτή παρουσιάζεται στην επόμενη φωτογραφία.

Διακρίνεται πεντακάθαρα το πέδιλο των 25 εκατοστών, πάνω στο οποίο «πάτησε» το νέο τοιχίο προστασίας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα το εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια τοιχίο, με απόλυτα διαβρωμένο τον οπλισμό του, ένα βήμα πριν την υποσκαφή και κατάρρευση του.

Είναι σαφές ότι η επικάλυψη της διαβρωμένης επιφάνειας μόνο προστασία προσφέρει, δίχως να δημιουργεί προβλήματα.

Μια τέτοια εικόνα, τραγικής εγκατάλειψης, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του νησιού μας, δεν αρμόζει στην Κω.

Η φθορά του χρόνου είναι κατανοητή από όλους, η εγκατάλειψη όμως και το ενδεχόμενο κατάρρευσης δεν είναι επιλογή αυτής της δημοτικής αρχής.

 

 

 

 

Η υπερύψωση του τοιχίου κατά 50 εκατοστά, έχει στόχο να αποτρέψει την προσβολή του χώρου (parking) από τα καιρικά φαινόμενα.

Εάν στην πράξη, αυτά τα 50 εκατοστά του  προστατευτικού τοιχίου, μήκους περίπου 20 μέτρων, δημιουργήσουν ζητήματα σε σχέση με τη διαμόρφωση της ακτογραμμής, τότε ίσως πρέπει να προετοιμαστούμε ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία για πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας παρακολουθεί την επιρροή του έργου ώστε να δράσει άμεσα.

Όσον αφορά σε αυτή τη διορθωτική παρέμβαση δεν υπάρχει καμία αντιστοίχιση με το τοιχίο που είχε καταπέσει στη Β. Γεωργίου.

Αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας, για τον τουρισμό και την κοινωνία μας, ας πρυτανεύσουν η λογική και οι χαμηλοί τόνοι.

 

 

 

Γραφείο Τύπου