Home / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  / Αυτό είναι το πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

Αυτό είναι το πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

Πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου…

 

 

 

 

Επειδή λαμβάνουμε πολλά ερωτήματα από μέλη μας ως προς το Πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου, αναφέρουμε  τα εξής:

 

 

 

 

Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr, ορίζεται στο διάστημα από 21/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 23/11/2020 και ώρα 15:00.

 

 

 

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επλήγησαν από την πανδημία. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000,00 € και μέγιστο τα 30.000,00€.

 

 

 

Από τα 30 εκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το 10% θα κατευθυνθεί στον δευτερογενή τομέα και το χονδρικό εμπόριο, το 40% σε τριτογενή τομέα -τουρισμό, υπηρεσίες και εστίαση- και το 50% στον τριτογενή τομέα – εμπόριο.

 

 

 

Σημαντικό είναι ότι με  την πρωτοτυπία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου   να κατανέμει τον προϋπολογισμό της δράσης σε τρεις κατηγορίες δικαιούχων, εκ των οποίων η τρίτη αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο δίνει το δικαίωμα, ακόμα και στα πολύ μικρά οικογενειακά μαγαζιά που δεν απασχολούσαν καθόλου εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας,  να επιχορηγηθούν ως πληττόμενα, χωρίς να κινδυνεύουν με «χαμηλή βαθμολογία» επειδή δεν πληρούν το ένα από τα τρία κριτήρια επιλεξιμότητας, που αφορά τον αριθμό των εργαζομένων.

 

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κω εκφράζει την ικανοποίηση του για αυτήν την πρωτοτυπία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και καλεί τα μέλη του να επωφεληθούν από τη δυνατότητα του προγράμματος “ΝΗΣΙδΑ”.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ          

 

                                  

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              

                                                                      

 Πασχάλης  Βρακίδης                                                       Δημήτριος  Κώστογλου