Home / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  / Τα μηνύματα Γ. Χατζημάρκου, Υψηλάντη, Παππά και Ιατρίδη για την νέα χρονιά

Τα μηνύματα Γ. Χατζημάρκου, Υψηλάντη, Παππά και Ιατρίδη για την νέα χρονιά

Τα μηνύματα Γ. Χατζημάρκου, Υψηλάντη, Παππά και Ιατρίδη για την νέα χρονιά…

 

 

 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου

 Γ. Χατζημάρκος : Κανονικότητα στο Νότιο Αιγαίο είναι να κάνουμε το αδύνατο δυνατό!

 

 

 

 

Μερικές φορές είναι αναγκαίο να κάνουμε μια παύση. Να μείνουμε ακίνητοι. Να σκεφτούμε πού βρισκόμαστε. Από πού περάσαμε.

Εμείς το κάνουμε, μαζί με τους νησιώτες μας, γιατί είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί. Το λέει η Ιστορία μας, το λέει η παράδοσή μας, το λένε τα έθιμά μας, το λένε οι χοροί μας. Το επιβεβαιώνουν τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Μαζί ξεπεράσαμε την περίοδο των μνημονίων και την απειλή της φτώχειας, καταφέρνοντας να μείνουμε όρθιοι.

Μαζί διαχειριστήκαμε τη μεγάλη κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, σεβόμενοι και τηρώντας κλασικές, ευρωπαϊκές, πανανθρώπινες αξίες αλλά και τις δικές μας ανθρωπιστικές αρχές.

Μαζί δώσαμε τη μάχη κατά της πανδημίας και την κερδίσαμε σώζοντας ζωές αλλά και δουλειές.

Μαζί κάναμε την επανεκκίνηση του Τουρισμού-μία δύσκολη περίοδο-αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που λειτουργούν ως ασπίδα στις νέες προκλήσεις που ήρθαν και μας βρήκαν, όπως η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός.

Μαζί κάναμε την αντεπίθεση στις υποδομές μας, χτίζοντας, σχεδιάζοντας, μελετώντας, χρηματοδοτώντας, υλοποιώντας εκατοντάδες έργα σε όλα τα νησιά και σε όλο το φάσμα των υποδομών τους.

Μαζί πήραμε τα νησιά ως νησιά άγονης γραμμής που λέγονταν κάποτε και τα κάναμε νησιά της πρώτης γραμμής, της καινοτομίας, της αειφορίας. Και τα νησιά τράβηξαν πάνω τους το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Μαζί δώσαμε τη μάχη και της κοινωνικής συνοχής και της καθημερινότητας,  ώστε κανένας νησιώτης, σε κανένα νησί,  να μη νιώθεις μόνος.

Μαζί και δίπλα και με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που φυλάνε όχι μόνο τα σύνορα του έθνους αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πάντα  άφοβα και θαρραλέα απέναντι σε κάθε απειλή.

Μαζί!  Αυτή είναι η δύναμή μας, όπως κι αν φυσάει ο καιρός.

Ο χρόνος αλλάζει. Αυτό που δεν αλλάζει είναι πως ό,τι κι αν φέρει,  εμείς θα τα καταφέρουμε πάλι να βγούμε νικητές, φτάνει να είμαστε μαζί.

Γιατί «κανονικότητα» στο Νότιο Αιγαίο είναι να κάνουμε το αδύνατο δυνατό!

 

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους! Ευτυχισμένο το νέο έτος!

 


 

Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη

 

 

 

 

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτες, 
Δωδεκανήσιες και Δωδεκανήσιοι

 

Αποχαιρετούμε το 2022 και υποδεχόμαστε το 2023. Οι άγιες τούτες ημέρες, εκτός από ημέρες χαράς, προσφοράς και αγάπης είναι ημέρες απολογισμού και αναστοχασμού. Σκεφτόμαστε όσα ζήσαμε, όσα χαρήκαμε και όσα με κόπο πετύχαμε. Σκεφτόμαστε, όμως, και όσα θέλουμε στο μέλλον να οικοδομήσουμε στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά.

Το 2022 για την Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα ήταν μία χρονιά δύσκολη. Μία χρονιά που μαζί της έφερε ιστορικά γεγονότα για ολόκληρο τον πλανήτη. Τη σκληρή πανδημία διαδέχθηκε ο πόλεμος, ο πληθωρισμός και ο εντεινόμενος αναθεωρητισμός στα σύνορά μας.
Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα, όμως, στέκονται στο ύψος τους ως όφειλαν. Σε όλες τις προκλήσεις των καιρών, απαντάμε με αυτοπεποίθηση, ορθολογισμό και εθνική ενότητα. Δεν θα μπορούσαμε, άλλωστε, να πράξουμε διαφορετικά. Είναι το χρέος που πηγάζει από τη συλλογική μας ταυτότητα να ξεπερνάμε τις τρικυμίες και να βγαίνουμε από αυτές ισχυρότεροι, κρατώντας τη σημαία μας ψηλά.

Το 2023 είναι μία χρονιά επιλογών και κρίσιμων αποφάσεων με προεξέχων στόχο την συλλογική μας εξύψωση.
Είναι μία χρονιά που έρχεται γεμάτη ελπίδα και φως, αλλά και διλήμματα, στα οποία θα απαντήσουμε για ακόμη μία φορά καθαρά. Ανάμεσα στην αισιοδοξία και τη γκρίνια, την ελπίδα και τη μιζέρια, τον ρεαλισμό και τον λαϊκισμό, την πρόοδο και την οπισθοχώρηση η απάντησή μας οφείλει να είναι ισχυρή και ξεκάθαρη.

 

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους Δωδεκανήσιους, από το Καστελλόριζο και την Κάσο μέχρι την Αστυπάλαια και το Αγαθονήσι, Χρόνια Πολλά και το 2023 να είναι γεμάτο Υγεία, Ευημερία, Αυτογνωσία, Πρόοδο και τα Δωδεκάνησα στα Ύψη.»

 

 

 

 


 

 

 

 

Ευχετήριο μήνυμα Βουλευτή Ιωάννη Παππά

 

 

 

Φίλες και φίλοι,

Ο χρόνος που περνάει, ήταν εκείνος των μεγάλων προκλήσεων και των μεγάλων στοιχημάτων για την Πατρίδα μας.

Ήταν, επίσης, και εκείνος των μεγάλων επιτυχιών.

Καταφέραμε, η Ελλάδα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πολλαπλές κρίσεις, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και να βγούμε νικητές από όλες τις προκλήσεις.

Η χώρα μας αναβαθμίστηκε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και συνεχίζει την ανοδική πορεία την οποία αξίζουμε, ονειρευτήκαμε και υλοποιούμε.

Τα νησιά μας, φέτος, έσπασαν κάθε ρεκόρ και σημείωσαν πρωτιές κατά την τουριστική περίοδο, ενώ η δωδεκανησιακή ομορφιά και ζεστασιά «ταξίδεψε» σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μέσα από τον επαγγελματισμό και την φιλοξενία των ανθρώπων των νησιών μας.

Για το νέο έτος, εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά υγεία, αγάπη, ευτυχία και εκπλήρωση όλων των στόχων, ατομικών και συλλογικών.

Το 2023 να μας πάνε… όλα δεξιά.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

 

 

 

 

 

Μήνυμα της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη για το νέο έτος.

 

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες μου, σας εύχομαι από καρδιάς ένα 2023 με μοναδικές στιγμές, υγεία, αγάπη και ευτυχία!

 

Μοναδικές στιγμές που να δίνουν νόημα στη ζωή μας, νόημα σε κάθε τι που σχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε και πραγματοποιούμε.

 

Υγεία, γιατί είναι το πιο μοναδικό, ουσιαστικό και ανεκτίμητο δώρο ζωής.

 

Αγάπη, γιατί είναι το πιο μοναδικό συναίσθημα, αυτό που μας δίνει κίνητρο, αυτό που πολλαπλασιάζει τις χαρές μας και μετριάζει τις λύπες μας.

 

Ευτυχία, πρώτα για τον εαυτό μας, τον οποίο πρέπει να προσέχουμε, ώστε να μπορούμε να προσέχουμε και να κάνουμε ευτυχείς τους ανθρώπους που αγαπάμε.

 

Το 2022 ήταν και αυτός ένας χρόνος που μας δοκίμασε. Ο απόηχος της πανδημίας έδωσε τη θέση του στην ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο, τον πληθωρισμό και, βέβαια, τις συνεχείς προκλήσεις του, εξ ανατολών, γείτονά μας.

 

Όμως, για μια ακόμα φορά, όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι δημιουργούμε τη σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα που μας αξίζει!

 

Σε κάθε βήμα μας απλώνουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και, έτσι, προχωράμε, αποφασιστικά και δυναμικά, με τις επιτυχίες μας, αλλά και τις δυστοκίες μας.

 

Σε λίγο το 2023 θα διαβεί το κατώφλι των σπιτιών μας. Είμαστε έτοιμοι, παρά τις όποιες δυσκολίες, να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

 

Αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές μας, για την αλληλεγγύη που δείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, για την ετοιμότητα και τη δημιουργικότητα που χαρακτήρισαν όλες τις ενέργειές μας.

 

Οι Δωδεκανήσιοι και οι Δωδεκανήσιες με σκληρή δουλειά, με τόλμη, με τεχνογνωσία καταφέραμε και πετύχαμε υψηλές επιδόσεις σε πολλούς τομείς. Ταυτόχρονα,  δίνουμε πάντα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους θιασώτες του αναθεωρητισμού ότι είμαστε αταλάντευτα εδώ, στον τόπο που, αιώνες τώρα, είναι ελληνικός, είναι φωτεινός!

 

Το 2023 είναι και έτος αποφάσεων. Είναι ώρα να σκεφτούμε και τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε το δρόμο της εξέλιξης και της σιγουριάς, ή θα επιστρέψουμε σε πειραματισμούς που οδήγησαν σε τραγικά αποτελέσματα. Είναι, πιστεύω, βέβαιο ότι θα σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και θα προχωρήσουμε με το βλέμμα ξεκάθαρα στραμμένο στο μέλλον.

 

Σας εύχομαι ολόψυχα το 2023 να είναι ο χρόνος που θα εκπληρώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες σας και θα φέρει άπλετο φως και κάθε καλό στις ζωές σας!

 

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!