Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / “Όλη η αλήθεια” της Δημοτικής Αρχής για το 4ο Νηπιαγωγείο – Τί της απαντούν Κυρίτσης και Ρούφα

“Όλη η αλήθεια” της Δημοτικής Αρχής για το 4ο Νηπιαγωγείο – Τί της απαντούν Κυρίτσης και Ρούφα

 

 

 

Λειτουργεί κανονικά το 4ο Νηπιαγωγείο

Δικαίωση του Δήμου Κω η απόφαση του Δικαστηρίου

 

 

 

Προβλέψιμος απόλυτα ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής, αφού τέτοιες δόλιες μεθόδους έμαθε να μεταχειρίζεται στη μακρά διαδρομή του, αποκαλύφθηκε πλήρως.

Τέσσερεις μόλις ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθόλου τυχαία φυσικά, προσπάθησε ανεπιτυχώς, εις βάρος παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, να εκτονώσει τα πολιτικά του αδιέξοδα.

Οδήγησε ανθρώπους σε λάθος κινήσεις, αγνοώντας το ρίσκο που ο ίδιος κατ’ ουσία παίρνει.

Τις λεπτομέρειες και την πλήρη ενημέρωση για το 4ο νηπιαγωγείο σαφώς και θα τη μάθουν οι συμπολίτες μας με νεότερη ανακοίνωση μας.

Ο Αγιασμός θα τελεστεί κανονικά  την προσεχή  Δευτέρα στις 11.00 π.μ στις εγκαταστάσεις του.

Το νηπιαγωγείο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, προς απογοήτευση αυτών που επενδύουν στην τοξικότητα, την ένταση και την πόλωση.

Εμείς επιλέγουμε το δρόμο της ευθύνης, της ηρεμίας και της συνεννόησης.

 

 

Γραφείο Τύπου

 

 


 

 

Σχετικά με το 4ο νηπιαγωγείο. Η αλήθεια!

 

Με αίσθημα ευθύνης, για να γνωρίζουν πλήρως οι συμπατριώτες μας τι ισχύει για το 4ο νηπιαγωγείο πόλεως Κω, καταθέτουμε το πλήρες ιστορικό.

 • Στις αρχές του 2018, λόγω των βλαβών του σεισμού και ακαταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζονταν μέχρι τότε, μεταφέρεται το 4ο νηπιαγωγείο από την οδό Αμερικής, όπου λειτουργούσε για δεκαετίες, σε νέο χώρο (ιδιώτη) που μισθώθηκε από το Δήμο Κω με απευθείας διαδικασία, χωρίς δημοπρασία.
 • Η σύμβαση αυτής της μίσθωσης έληγε  στις αρχές του 2020.
 • Τότε, γίνεται έγκαιρα η καινούρια διαγωνιστική διαδικασία από τη νέα δημοτική αρχή, όπως προέβλεπε η νομοθεσία.
 • Όμως, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ζήτησε νέα έγκριση καταλληλότητας του χώρου, παρόλο που τίποτα δεν άλλαζε στο κτίριο και στην μέχρι τότε λειτουργία νηπιαγωγείου.
 • Δυστυχώς, ο έλεγχος για τη νέα καταλληλότητα, φέρνει στο φως σοβαρά ζητήματα που είχαν να κάνουν κυρίως, με τις υφιστάμενες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (ρελέ διαφυγής, ασφάλεια των παιδιών σε περίπτωση βραχυκυκλώματος).
 • Ο δήμος Κω αναλαμβάνει την αποκατάσταση τους παρόλο που σίγουρα θα πει ο οποιοσδήποτε, ότι έπρεπε να είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη το 2018 στη φάση της αρχικής μίσθωσης η άρτια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ή, πολύ περισσότερο, γιατί η τότε δημοτική αρχή δεν ζήτησε αυτές να ελεγχθούν.
 • Σε αυτή τη νέα διαγωνιστική διαδικασία λοιπόν, παραδόξως, δεν συμμετέχει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγάζει από το 2018 το νηπιαγωγείο, θεωρώντας το προταθέν μίσθωμα ασύμφορο, αν και είχε αυξηθεί πλέον κατά 20% (500€ του πλήρωνε ο Δήμος από το 2018 και προτάθηκε από την αρμόδια επιτροπή να ανέβει στα 600€).
 • Έτσι, ο 1ος διαγωνισμός κατέστη άγονος, αναίτια και χωρίς ευθύνη του δήμου.
 • Το νηπιαγωγείο συνέχιζε τη λειτουργία του, όπως είναι λογικό, όμως τα επιπλέον μισθώματα, έξω από την αρχικά προβλεπόμενη περίοδο της μίσθωσης, ήταν αδύνατο να καταβληθούν νόμιμα, αφού αυτή είχε ήδη λήξει το 2020.
 • Έτσι, κοινή συναινέσει, με αποζημίωση λόγω χρήσης, όπως προβλέπει η νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις, καταβλήθηκαν στις 25 Αυγούστου 2023, 11.500€ στον ιδιοκτήτη. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην περίοδο που ο ιδιοκτήτης ανέφερε στην αξίωση του.
 • Για το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να επανέλθει εκ νέου ο ιδιοκτήτης και ο δήμος υποχρεούται να το καταβάλλει.
 • Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει επανέλθει.

 

 • Παράλληλα, λίγο καιρό πριν, ο ιδιοκτήτης διαβεβαιώνει σε επίσκεψη του στο νηπιαγωγείο τις νηπιαγωγούς, ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.
 • Μετά από αυτό, οι υπηρεσίες του Δήμου εκκινούν εκ νέου τη διαγωνιστική διαδικασία για μίσθωση.
 • Όμως, στις 7 Σεπτέμβρη, μόλις 4 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναπάντεχα και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, ο ιδιοκτήτης μέσω δικαστικού κλητήρα, επιδιώκει την έξωση του Δήμου, δηλαδή των παιδιών του νηπιαγωγείου.
 • Ο Δήμος Κω προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, και το δικαστήριο, όπως είναι λογικό, τον δικαιώνει.
 • Έτσι, τα παιδιά θα συνεχίσουν να στεγάζονται κανονικά στο συγκεκριμένο χώρο.

 

 • Το γιατί, 4 ημέρες μόλις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, επιχειρήθηκε να οδηγηθούν στην έξωση δια της δικαστικής οδού παιδιά νηπιαγωγείου, είναι αυταπόδεικτο γιατί συνέβη.
 • Ο σκοτεινός, δόλιος ρόλος του επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής, αποδεικνύεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
 • Παρέσυρε σε λανθασμένες, άστοχες και άκαιρες κινήσεις ανθρώπους, με στόχο το εφήμερο δικό του πολιτικό όφελος.
 • Πίστευε ότι δικαστικά θα προκαλούσε πρωτοφανή αναστάτωση και το επιχείρησε, ευτυχώς ανεπιτυχώς.

 

 • Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Είμαστε με τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς.

Με την ηρεμία και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Οι ίντριγκες και οι υπόγειες διαδρομές, ιδιαίτερα όταν αφορούν παιδιά, μας αφήνουν όλους παγερά αδιάφορους.

 

Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 


 

 

 

’Ποτέ άλλοτε ο Δήμος Κω δεν είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο εξευτελισμού, να κινδυνεύει με έξωση νηπιαγωγείο γιατί δεν πληρώνουν τα ενοίκια.’’

 

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Αντί η δημοτική αρχή που μετράει μέρες να σιωπήσει, να ζητήσει συγνώμη προκαλεί με την ανακοίνωση που έβγαλε για το 4ο Νηπιαγωγείο για το οποίο ο Δήμος δεν πλήρωσε τα ενοίκια που όφειλε και ο ιδιοκτήτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη , άλλαξε τις κλειδαριές του σχολείου και για πρώτη φορά ένα νηπιαγωγείο και οι μικροί μαθητές του απειλήθηκαν με έξωση.

Τι μας λέει η ανακοίνωση της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

Ότι για το γεγονός ότι δεν πλήρωσαν τα ενοίκια για το κτίριο, φταίει ο Κυρίτσης . Με λίγη προσπάθεια μπορούν να κατηγορήσουν το Γιώργο Κυρίτση για τις πλημμύρες και τους νεκρούς στη Θεσσαλία, για τις πυρκαγιές και για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Για όλα είναι ικανοί. Για το μόνο που δεν είναι να κάνουν τα αυτονόητα: να λειτουργεί στοιχειωδώς ο Δήμος και να πληρώνει τα ενοίκια των κτιρίων που στεγάζουν σχολεία όπως το 4ο Νηπιαγωγείο.

Ο Γιώργος Κυρίτσης που κατηγορούν με την ίδια ευκολία με την οποία ψεύδονται και αναπνέουν, είναι ο Δήμαρχος που ανακατασκεύασε σε χρόνο-ρεκόρ τρία μεγάλα σχολεία που είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές από το σεισμό.

Είναι ο Δήμαρχος που δημιούργησε δομές εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Είναι ο Δήμαρχος που πήρε τα παιδιά του Λυκείου Ζηπαρίου από τα προκάτ και τα διάφορα μαγαζιά που τα στέγαζαν και τα εγκατέστησε σε ένα ανακαινισμένο κτίριο.

Είναι ο Δήμαρχος που έφτιαξε τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αγίας Μαρίνας στην Κω.

Αυτοί ούτε ένα ενοίκιο δεν είναι ικανοί να πληρώσουν.

Θριαμβολογούν για μια απόφαση εύλογη αφού η Δικαιοσύνη ορθά αποτρέπει την έξωση σχολείων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπει και την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων του Δήμου ούτε ότι επιβραβεύει το ‘’ Δεν πληρώνω΄΄ του κ.Νικηταρά.

-Πόσα χρήματα οφείλει ο Δήμος για  τα ενοίκια του κτιρίου που στεγάζει το 4ο Νηπιαγωγείο;

-Για ποιο λόγο φτάσαμε σε αυτό το σημείο που εξευτελίζει το Δήμο μας, και πότε θα καταβάλλει ο Δήμος αυτά που οφείλει;

-Έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του Δήμου Κω, να απειλείται με έξωση ένα σχολείο επειδή ο Δήμος δεν πληρώνει τα ενοίκια;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα έπρεπε να απαντήσουν αντί να προκαλούν αλλά προφανώς για κάποιους η κατηφόρα δεν έχει πάτο.

Ποτέ άλλοτε ο Δήμος Κω δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εξευτελισμού.

Αυτή η μικρή ομάδα που παριστάνει εδώ και τέσσερα χρόνια τη δημοτική αρχή, πήγε την Κω πίσω.

Στις 8 Οκτωβρίου πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη θλιβερή παρένθεση της παρακμής και το τέλος θα το βάλουν με την ψήφο τους οι πολίτες.

Φτάνει πιά. Στις 8 Οκτωβρίου η Κως στο φως, για να πιάσουμε ξανά το νήμα των έργων και της προόδου.’’

 

 

 


 

 

Διαβάζουμε και τρίβουμε τα μάτια μας!

 • Η σύμβαση αυτής της μίσθωσης  έληγε  στις αρχές του 2020.

 • Τότε, γίνεται έγκαιρα η καινούρια διαγωνιστική διαδικασία από τη νέα δημοτική αρχή, όπως προέβλεπε η νομοθεσία.

 

 

 

Αυτά μεταξύ της όψιμης κοκορομαχίας Κυρίτση – Νικηταρά αναφέρει το σημερινό δελτίο τύπου του κυρίου Νικηταρά για τη «στέγαση»  του 4ου Νηπιαγωγείου Κω.

Αν αυτά που λέει ο κύριος Νικηταράς (που λέει πάντα την αλήθεια) έχουν δόση αλήθειας οφείλει για λογαριασμό του δήμου Κω να παρουσιάσει ΕΓΚΑΙΡΑ τα παρακάτω:

Α) την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2020.

Β) την απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τους όρους της προκήρυξης  του 2020.

Γ)το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του 2020.

Δ)την απόφαση της οικονομικής επιτροπής  περί έγκρισης του πρακτικού του 2020.

Και τέλος πάντων να μας πει σε ποια εφημερίδα γενικώς και αορίστως δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τη στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου το 2020.

Στις 2 Μαρτίου του 2022 (όχι του 2020)  η επικεφαλής μας παρεμβαίνει με το παρακάτω κείμενο που παραθέτουμε αυτούσιο απευθυνόμενη και στην εισαγγελική αρχή!

(επισημαίνουμε ότι τα στοιχεία αφορούν στην ημερομηνία της παρέμβασης της Ιωάννας και ότι μέχρι και σήμερα το 4ο λειτουργεί χωρίς συμβόλαιο)

«Ιωάννα Ρούφα : Τέσσερις σχολικές μονάδες στον «αέρα» με ευθύνη μιας ανύπαρκτης και επικίνδυνης δημοτικής αρχής

Παιδιά ειδικής αγωγής και νήπια φοιτούν στο πουθενά…

Τέσσερις σχολικές μονάδες στον «αέρα» με ευθύνη μιας ανύπαρκτης και επικίνδυνης δημοτικής αρχής:

α)Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και

β)Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που στεγάζονται στο κτήριο ιδιοκτησίας ΒΑΚΟΥΦ η σύμβαση των οποίων -μετά από παράταση ενός έτους -έληξε από τον Ιανουάριο του 2020! Εδώ και 2 χρόνια και 2 μήνες!

γ) 4ο Νηπιαγωγείο Κω που στεγάζεται σε κτήριο ιδιοκτησίας κ. Τουλαντά Νικολάου του οποίου η σύμβαση έχει λήξει επίσης- μετά από παράταση ενός έτους- από τον Ιανουάριο του 2020!

Επίσης εδώ και 2 χρόνια και δύο μήνες!

δ)Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου που μισθώθηκε επί επαρχίας Κυπραίου και για πρώτη φορά βρέθηκε εκτός συμβολαίου το οποίο έληξε τον Οκτώβριο του 2021!

Παιδιά ειδικής αγωγής και νήπια φοιτούν στο πουθενά… Σε κτήρια χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο και χωρίς καμιά απολύτως ασφάλεια. Σε κτήρια στα οποία ο δήμος δεν έχει καμιά απολύτως νόμιμη δικαιοδοσία πάνω από δύο χρόνια!

Γιατί δεν μπορούν να πράξουν τα αυτονόητα, γιατί πέρα βρέχει, γιατί δεν μπορούν αντιληφθούν τους κινδύνους που απειλούνται και τη στοιχειώδη ευθύνη τους!

Γιατί τα παιδία παίζει. Γιατί περισσεύει η αναλγησία και ο ακόρεστος πολιτικός ναρκισσισμός τους…

Δεν προκάμνουν από τις φωτογραφίες και προκαλούν με τα ψέματα και τις δηλώσεις περί «έργων» στο κτήριο του ΒΑΚΟΥΦ με το οποίο δεν υφίσταται μισθωτική σχέση από το 2019! Κλινική περίπτωση παραλογισμού!

Τα είπαμε, τα φωνάξαμε, ψηφίσαμε, ξαναψηφίσαμε για μισθώσεις με δημοπρασία. Δεν ιδρώνει το αυτί τους!

Αφού δεν υπάρχει δημοτική αρχή, ελπίζουμε πως υπάρχει εισαγγελική αρχή, πριν να είναι πολύ αργά για δάκρυα.»

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ