Home / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  / Περιφέρεια: Υποψήφιοι από την Κω με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Περιφέρεια: Υποψήφιοι από την Κω με τον Γιώργο Χατζημάρκο

 

Υποψήφιοι από την Κω με τον Γιώργο Χατζημάρκο

 

 

 

Ο κ. Ηλίας Σαράγιας επιχειρηματίας του Τουρισμού στην Κω, με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ιδιαίτερη αγάπη και ενασχόληση ως Ιεροψάλτης με τη Βυζαντινή Μουσική, αναφέρει στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για την τιμή και την εμπιστοσύνη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Μπροστά το Νότιο Αιγαίο. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ευόδωση των στόχων μας.

Κάθε Δωδεκανήσιος, κάθε νησιώτης αξίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και είναι στα χέρια μας να του την εξασφαλίσουμε.»

 

 

Βιογραφικό Ηλία Σαράγια

 

Ο Ηλίας Σαράγιας είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου MASTIHARI TRAVEL, μετέπειτα του HELIOS TRAVEL & CAR RENTAL και πρόσφατα της HELIOS ZHN IKE, με την οποία επιχειρεί στον εναλλακτικό τουρισμό.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Ρόδο και στη συνέχεια αναζήτησε περαιτέρω εξειδίκευση στην Γερμανία (Hotelberufsfachschule Tegernsee) και στην Ελβετία. Υπήρξε από τα πρώτα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Κω και ομιλεί την Αγγλική, την Γερμανική, την Γαλλική και την Ιταλική Γλώσσα.

Διαθέτει πλούσια κοινωνική δράση και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία αφού συμμετέχει από πολύ μικρός στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης όπου την υπηρέτησε με επιτυχία από διαφορετικές θέσεις.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της  Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος της.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Τουριστικό Τμήμα είναι επίσης ένας άλλος στίβος όπου διοχετεύει τις ανησυχίες και τις δημιουργικές του ιδέες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συμμετείχε ως μέλος στην συνεργασία του Δήμου της Κω με την Ryanair, έλαβε μέρος σε άπειρες τουριστικές εκθέσεις προβάλλοντας το νησί της Κω και την αγαπημένη του πατρίδα το Μαστιχάρι.

Κατέχει πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από το Ωδείο Αθηνών και υπηρετεί τον Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Μαστιχαρίου από τη θέση του δεξιού Ιεροψάλτη.

 

 

 

 


 

 

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

ο Δημήτρης Χατζηστέργος από την Κω

 

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χατζηστέργου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές στη Περιφερειακή Ενότητα Κω.

 

Ο κ. Χατζηστέργος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, δημοτικός υπάλληλος-Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Δημάρχου, με ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό ως αθλητής και σήμερα ως προπονητής Καλαθοσφαίρισης και υπεύθυνος Ακαδημιών του ΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Με πλήρη αίσθηση ευθύνης και με γνώμονα την συνεισφορά στον τόπο μας, αποδέχθηκα την πρόσκληση του Περιφερειάρχη μας κ. Χατζημάρκου θέτοντας υποψηφιότητα με την παράταξη #Μπροστά Το Νότιο Αιγαίο.

Συντάσσομαι με μια αξιόπιστη ομάδα που εργάζεται απρόσκοπτα, με ενσυναίσθηση και ταπεινότητα για το καλό του τόπου και την  πρόοδο των παιδιών μας.

Ο αθλητισμός – ένας χώρος που υπηρετώ με αφοσίωση εδώ και  πολλά χρόνια – με δίδαξε εκτός των άλλων, να θέτω στόχους και κάνοντας την κατάλληλη προετοιμασία, να αγωνίζομαι έντιμα για να τους κατακτώ.

Το Νότιο Αιγαίο μπορεί να πάει μόνο #mprosta, θέτοντας σωστά δομημένες στρατηγικές, στηριζόμενες σε αξίες και σε όραμα προερχόμενο από τους ίδιους τους πολίτες. Επιλέγω λοιπόν να βρίσκομαι συνοδοιπόρος σε αυτή τη διαδρομή και ως ενεργός πολίτης επιθυμώ να μπορέσω εκφράσω – μέσα από εσάς – τα όσα απασχολούν τον τόπο μας, έναν τόπο δημιουργίας και προόδου…Για τα παιδιά μας!

“Η δράση δεν πηγάζει από τη σκέψη, αλλά από την ετοιμότητα για ανάληψη ευθύνης”, Dietrich Bonhoeffer”.»

 

 

 

 

Βιογραφικό Δημήτρη Χατζηστέργου

 

Ο Δημήτρης Χατζηστέργος γεννήθηκε στις  06-02-1974 στο Αμβούργο της Γερμανίας από μετανάστες Έλληνες γονείς. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός τ.ε., απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Έκανε την πρακτική του στο κεντρικό κατάστημα της Δ.Ε.Η Μαγνησίας στον Βόλο, ενώ εργάστηκε από το 1999 έως το 2001 σε ένα από τα κορυφαία τεχνικά γραφεία ΗΜ Μελετών και Έργων στην Αθήνα, του κ. Μαΐστρου Μίνου.

 

Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Θεσσαλονίκης (Βασίλας Βασίλειος ΑΕ) έχοντας την επίβλεψη και την ευθύνη της ολοκλήρωσης μεγάλων κατασκευαστικών έργων στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως στάδια, δρόμοι, ξενοδοχεία, αλλά και κατασκευές μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καλαμπάκα, Κυλλήνη Αχαΐας και Σόφια Βουλγαρίας.

 

Από το 2005 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Δήμο της Κω.

Ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Μελετών και Επιβλέψεων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Έχει διατελέσει προϊστάμενος του εργοταξίου Κω και του γραφείου κίνησης (2007-2010), του ΧΥΤΑ (2011-2013), του Τμήματος Κυκλοφορίας, Συγκοινωνίας και Αδειών Μεταφορών (2013-2016), του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης (2017-2020), ενώ από το 2021 έως και σήμερα προΐσταται του Αυτοτελούς Τμήματος Δημάρχου.

 

Παράλληλα με την επαγγελματική του διαδρομή, η αγάπη του για τον Αθλητισμό έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής του σταδιοδρομίας ως καλαθοσφαιριστής των ομάδων Ανταγόρα και Ιπποκράτη, ασχολήθηκε με την προπονητική.

 

Αρχικά (2005) ως προπονητής Καλαθοσφαίρισης, των Ακαδημιών του ΑΣ Ιπποκράτη.

 

Μετέπειτα ως υπεύθυνος Ακαδημιών του ΑΣ Ιπποκράτη μέχρι το 2017.

 

Από το 2019 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος Ακαδημιών του ΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ.

 

Είναι απόφοιτος της σχολής προπονητών καλαθοσφαίρισης Β κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Έχει άριστη γνώση αγγλικών και γερμανικών.

 

Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το πιστοποιημένο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων, Συνεργασίας και Αντιμετώπισης Κρίσεων”, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε  σεμινάρια δημόσιας διοίκησης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και προπονητικής στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

 

Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Σκέτου και έχουν τρία παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόφιλο και τον Μάξιμο.

 


 

Ο κ. Νικολάου, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος-Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κω, με ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό ως αθλητής μέχρι πρόσφατα και σήμερα ως διαιτητής μπάσκετ, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Ο Γιώργος Χατζημάρκος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι θέλει τη νέα γενιά Μπροστά.

Ως νέος άνθρωπος και μέσα από την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό έχω διαπιστώσει το μεγάλο βάρος που δίνει στις αθλητικές υποδομές σε όλο το Νότιο Αιγαίο.

Είναι τιμή για μένα να δώσω τον αγώνα για ακόμα καλύτερες υποδομές στο νησί μας.

Δίπλα στους συμπολίτες μου, μαζί με τους συμπολίτες μου για την Κω του μέλλοντος.»

 

 

Βιογραφικό Νίκου Νικολάου

 

Ο Νίκος Νικολάου είναι οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος-Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω.

Εργάζεται ως διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε πεντάστερα ξενοδοχεία, επιβλέποντας περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Τοπικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Τουριστικής Διαχείρισης.

Υπήρξε επί δεκαπέντε έτη αθλητής μπάσκετ με διακρίσεις και σήμερα είναι Διαιτητής στο ίδιο άθλημα.

 

 

 

 


 

Η κ. Ζαφειράτου από την Κω, με σπουδές σε δημόσιες σχέσεις και δημοσιογραφία και ενασχόληση με τα οικιακά, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Η επόμενη περιφερειακή θητεία αποτελεί για το Νότιο Αιγαίο κομβική χρονική στιγμή.

Η πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να είμαι υποψήφια και μέρος αυτής της προσπάθειας εκτός από τιμητική, με γεμίζει θάρρος να παλέψω για τον τόπο μου.

Τα νησιά μας χρειάζονται φροντίδα, χρειάζονται σχέδιο και όραμα.

Θέτω εαυτόν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για να πάμε το Νότιο Αιγαίο ακόμα πιο Μπροστά.»

 

Βιογραφικό Κλαίρης Ζαφειράτου

 

Η Κλαίρη Ζαφειράτου ασχολείται με τα οικιακά. Έχει σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και δημοσιογραφία. Έχει συμμετάσχει και σε προηγούμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.