Home / ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  / CHEF ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΡΑΞΟΥΔΗΣ  / Πασχαλινή… “απόδραση” στην κουζίνα με τον Executive Chef του IKOS, Χρήστο Ξεραξούδη

Πασχαλινή… “απόδραση” στην κουζίνα με τον Executive Chef του IKOS, Χρήστο Ξεραξούδη

O συμπατριώτης μας, φίλος και συνεργάτης του περιοδικού μας  Χρήστος Ξεραξούδης – Executive Chef του “IKOS ARIA” – δημιουργεί ένα εξαιρετικό και… “επίκαιρο” γεύμα μετά το πέρας της νηστείας, για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και συγγενείς σας με ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.

 

 

“ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ”

 

(συνταγή για 4-5 άτομα)

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ:

 

2 κιλά αρνί

10 ντομάτες

500 γρ. κριθαράκι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

κανέλλα

100 γρ. μέλι

αλάτι-πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

 

– Ψήνουμε τις ντομάτες στον φούρνο στους 300ο C μέχρι να “μαυρίσουν”. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την κανέλλα και το μέλι.

 

 

– Βράζουμε τη σάλτσα μας μέχρι να δέσει και να πήξει καλά. Αφού έχουμε καβουρντίσει το σουσάμι το προσθέτουμε στη σάλτσα μόλις την αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

– Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και το αλείφουμε με το γλάσο ντομάτας. Το ψήνουμε στους 150ο C για 2 με 2,5 ώρες και ανά τακτά διαστήματα περιχύνουμε με την κουτάλα μας το αρνί με το υπόλοιπο γλάσο ντομάτας.

 

– Βράζουμε το κριθαράκι μέσα στον ζωμό λαχανικών και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!