Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου και η ανταπάντηση από την Δύναμη Αλλαγής

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου και η ανταπάντηση από την Δύναμη Αλλαγής

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου

 

Αδιαφορία και άγνοια του κ. Κυρίτση για το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου

 

 

 

Ο άνθρωπος που επί πέντε χρόνια έκανε τουρισμό ως δήμαρχος, αδιαφορώντας προκλητικά για τα προβλήματα των δημοτών, έχει το θράσος να κουνά το δάκτυλο και στα θέματα των αθλητικών υποδομών του νησιού μας.

Κραυγαλέο παράδειγμα το παλαιό γήπεδο «Ανταγόρας».

Ο ίδιος έμεινε στα “θα”. Κοροϊδευε συνέχεια τους συμπολίτες μας.

Αντίθετα, εμείς κάναμε έργο. Αποδείξαμε ότι το θέλαμε και το φτιάξαμε.

Το ίδιο και για το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου.

Χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα για λύσεις σε ζητήματα δεκαετιών, όπως για τη στέγαση των συλλόγων μπάσκετ και βόλεϊ, μιλά για το κλειστό στο Λινοπότι,  ξεχνώντας και ο ίδιος τα δεδομένα, αφού ποτέ δεν ασχολήθηκε.

Ας πούμε λοιπόν ποια είναι η αλήθεια!

Δεν ήξερε καν ότι έπρεπε να γίνει τοπικό ρυμοτομικό, για να επιτραπεί η κατασκευή του κλειστού  γυμναστηρίου, και δεν το ξεκίνησε ποτέ.

Δεν ήξερε ότι πρέπει να προηγηθεί διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος, ανατολικά της ιδιοκτησίας, και για αυτό το λόγο ουδέποτε έκανε κάτι επί αυτού.

Δεν γνωρίζει ακόμα ότι είχαν εγκριθεί 930 χιλιάδες ευρώ και όχι 3 εκατομμύρια.

Ψέμα ή άγνοια; Και τα δύο λέμε εμείς!

Το μόνο που ζήτησε να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, στην πενταετία του, ήταν μια απλή κάτοψη ενός κλειστού γυμναστηρίου.

Όμως, από την απλή  κάτοψη  έως τη δημοπράτηση ενός έργου είναι τεράστια η απόσταση κι αυτός δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Η χαμένη του πενταετία κρίθηκε.

Είχε την ευκαιρία να παράξει έργο και να αγωνισθεί, προτίμησε όμως την καλοπέραση.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι, αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε, για την Καρδάμαινα και για το Λινοπότι.

Δυστυχώς για τον ίδιο κούρασε, κρίθηκε και έκλεισε τον κύκλο του, πολιτικά.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

 


 

Kαι η ανταπάντηση από την Δύναμη Αλλαγής…

 

 

 

‘’Νεκροθάφτες όχι ενός αλλά δύο χρηματοδοτούμενων έργων. Μετά το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Δ.Ε Δικαίου , ‘’έθαψαν’’ και το έργο της κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Δ.Ε Ηρακλειδών.’’

 

 

 

 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1992 είχε πει ‘’ Δύο ανίκανους Πρωθυπουργούς είχε η χώρα: τον Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο ( Πρωθυπουργό της Χούντας του Ιωαννίδη) και τον Μητσοτάκη ( εννοούσε τον πατέρα Μητσοτάκη).

Για την Κω δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς για το ποιος είναι ο πιο ανίκανος Δήμαρχος. Είναι ολοφάνερο από την απραξία, την αδράνεια και την ανικανότητα που τον χαρακτηρίζει.

Έχουμε να κάνουμε με ένα νεκροθάφτη όχι ενός αλλά δύο κλειστών γηπέδων μπάσκετ.

Η σημερινή δημοτική αρχή ματαίωσε την κατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα:

1ον-Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Δ.Ε Δικαίου που είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση και ο ίδιος ο κ.Νικηταράς το έθαψε.

Είναι τόσο γνώστης των θεμάτων του Δήμου που τη μια βδομάδα ψήφισε την ακύρωση του και δύο βδομάδες μετά ψήφιζε στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για τις μελέτες του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δ.Ε. Ενότητα Δικαίου εκεί ακριβώς που είχε χωροθετηθεί.

Σε χώρο που είχε εξασφαλίσει ο πρώην Δήμαρχος κ. Χατζηγιακουμής, ολοκληρώθηκαν από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση οι αρχιτεκτονικές μελέτες, το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε με 930.000 ευρώ. H Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω είχε γνωματεύσει ότι οι εξειδικευμένες μελέτες στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών θα πρέπει να ανατεθούν σε εξωτερικούς μελετητές.

Όσο για το ειδικό ρυμοτομικό, αυτό είχε ήδη πάρει την κατ’ αρχήν έγκριση και απέμεναν οι γεωτεχνικές μελέτες για την οριστικοποίησή του.

Τρία χρόνια ούτε αυτές προχώρησαν.

Στην ουσία το ματαίωσε ο κ.Νικηταράς προκειμένου να παιχτεί η γνωστή παράσταση με την κατασκευή του νέου νοσοκομείου

2ον) Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη ΔΕ Ηρακλειδών που είχε ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου από τη δημοτική αρχή Γιώργου Κυρίτση με προϋπολογισμό 3 εκ.ευρώ και ανακοινώθηκε επισήμως από τον τότε Υπουργό κ.Χαρίτση στις 15 Μαρτίου 2018.

Το λάθος της αντιγραφής των ποσών χρηματοδότησης στο δελτίο μας είδε ο κ. Νικηταράς και όχι την ανικανότητα του να προχωρήσει τα έργα.

Παραθέτουμε το σχετικό link της χρηματοδότησης.

https://www.rodiaki.gr/article/386362/poia-erga-tha-ginoyn-sta-nhsia-apo-to-anaptyxiako-programma

Σήμερα αγνοείται η τύχη και του κλειστού στη Δ.Ε Ηρακλειδών.

Το έθαψε ο κ.Νικηταράς όπως έθαψε και το κλειστό γήπεδο στη Δ.Ε Δικαίου.

Νεκροθάφτες δύο κλειστών γηπέδων στις Δ.Ε Ηρακλειδών και Δικαίου. Αυτοί είναι.

Σε ότι αφορά στο έργο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του παλαιού σταδίου «Ανταγόρας», το έργο Κυρίτση από τη πρώτη θητεία του, ακυρώθηκε από τον ίδιο τον κ. Νικηταρά, την περίοδο της αντιδημαρχίας του, φανταζόμαστε εν αγνοία του ιδίου του κ. Καϊσερλη, με αποτέλεσμα ο δήμος να πληρώσει και ρήτρες στον ανάδοχο.

Το έργο που ακόμα (!!) δεν ολοκληρώθηκε στηρίζεται σε επικαιροποιημένη μελέτη που έγινε και ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση τον Απρίλιο του 2019.

Το μόνο που έκανε ο κ Νικηταράς ήταν να υπογράψει τη νέα σύμβαση για το έργο, όταν ανέλαβε μετά τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν την Κω πίσω. Πρέπει να φύγουν.

Η Κως αξίζει καλύτερης τύχης.’’