Home / BEST OF!  / H παρουσίαση της 2ης έκδοσης για την Οσία Μελώ του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ [BINTEO & ΦΩΤΟ]

H παρουσίαση της 2ης έκδοσης για την Οσία Μελώ του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ [BINTEO & ΦΩΤΟ]

Στο βιβλιοπωλείο “Παρουσία” στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες 16/12 η παρουσίαση της 2ης και πιο “πλούσιας” έκδοσης του βιβλίου του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ, “Η Οσία Μελώ στη Βουρρίνα της Κω, Λαϊκή παράδοση και λατρεία”.

 


Σε έναν κατάμεστο χώρο, στη Στοά του βιβλιοπωλείου (στο Πεζόδρομο του Δημοτικού Θεάτρου) το παρών έδωσαν αρκετοί Κώοι και Καρπαθιώτες, προσωπικοί φίλοι και μη, του Σεβασμιωτάτου κ.κ.Ναθαναήλ.

 

 

 

Μεταξύ αυτών: O πάτερ Ελευθέριος “εκπροσωπόντας” το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, ο πρώην βουλευτής & υπουργός, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος κ.Αριστοτέλης Παυλίδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Δημήτρης Γάκης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ.Μανωλάκος, o εκπρόσωπος του Αρχηγού Στρατού Αντιστράτηγου κ.Στεφανή, Συνταγματάρχης κ.Κολόβης, εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του βουλευτή και αντιπροέδρου της βουλής κ.Δ.Κρεμαστινού, ο Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και θεολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνης, ο Δντης του τομέα Βυζαντινής θεολογίας και Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής κ.Γ.Φραγκούλης, η Πρόεδρος της Ένωση Κώων Αθηνών “Ο Ιπποκράτης” κα Ν.Μανούση, ο Πρόεδρος της εταιρίας Νισυριακών μελετών κ.Χαρτοφύλης, οι αντιπρόεδροι του Πολιτιστικού Δωδεκανησιακού Ιδρύματος «Κλεόβουλος ο Λίνδιος» Θ.Χαραλαμποπούλου και Φ.Καλλούδης, από την Δωδεκανησιακή Μέλισσα η κα Λ.Χαραλαμποπούλου κ.α.

 

ΒΙΝΤΕΟ 0:00″

Τη συζήτηση συντόνισε ο Έλλογιμώτατος κ. Διονύσιος Καλαμάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής στο Εθνικοῦ & Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημιο Αθηνών.

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 2:12″

Για το βιβλίου και τον συγγραφέα μίλησαν: – Ο Ελλογιμώτατος κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 13:00″

Η Ελλογιμωτάτη κ.Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακούῦ Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 


ΒΙΝΤΕΟ 21:45″

Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα φιλολογίας – Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου απονεμήθηκε τιμητική διάκριση – υπό την μορφή περγαμηνής – στον Σεβασμιώτατο κ.κ.Ναθαναήλ

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 23:40″

Επίσης τον λόγο πήραν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Δημήτρης Γάκης.

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 24:50″

Και ο πρώην βουλευτής & υπουργός, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος κ.Αριστοτέλης Παυλίδης, με ένα εξαιρετικό χιουμοριστικό σχόλιο (…ευτυχώς που ο Σεβασμιώτατος, ως Φίλιππος Διακοπαναγιώτης, δεν θέλησε να θέσει τον εαυτόν του σε ψηφοδέλτιο πολιτικού κόμματος – Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 46:20″

Όπως και ο πάτερ Ελευθέριος “εκπροσωπόντας” το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο.

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 30:31″

Ο συγγραφέας του βιβλίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ, σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και καταχειροκροτούμενος, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, αλλά και όσους τον “βοήθησαν” για να ολοκληρωθεί το συγγραφικό του έργο, για την Οσία Μελώ (1η & 2η έκδοση). Αξίζει να σημειωθεί ότι στους παρευρισκόμενους βρισκόταν και η δασκάλα του Σεβασμιωτάτου εμφανώς συγκινημένη για τον μαθητή της, τον “μικρό” Φίλιππο Διακοπαναγιώτη.

 

 

 

Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα ακολούθησαν, οι εορταστικές ευχές και οι αναμνηστικές φωτογραφίες

[PHOTO GALLERY που ακολουθεί]

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ για το www.nisoskos.gr και το ψηφιακό περιοδικό “e-Νήσος Κως”,

Ζαχαρίας Αθ. Κουζούκας

 

 

* Ευχαριστούμε το βιβλιοπωλείο “Παρουσία” (Αγίου Κωνσταντίνου 5 – Πειραιάς)  για τη φιλοξενία.
** Παρακαλούμε τους φίλους και συναδέλφους – σε τυχόν αναπαραγωγή του αφιερώματος και του οπτικοακουστικού υλικού – να αναφέρουν την “πηγή” και το link!

 

 

Eυχαριστούμε

Καλές Γιορτές!