Home / BEST OF!  / ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΒΙΜΕΛ ΑΝΕΝΕΡΓΗ-ΕΠΕΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ – O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Θ.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΒΙΜΕΛ ΑΝΕΝΕΡΓΗ-ΕΠΕΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ – O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Θ.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ

Ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του free press “Νήσος Κως” και του nisoskos.gr σχετικά με την … ψεύτικη ιστοσελίδα της ΒΙΜΕΛ Α.Ε. και ένα ισολογισμό (τραγέλαφο, δημοσιευμένο σε αυτήν) μη ισοσκελισμένο, επιστρέφουμε στον “τόπο του εγκλήματος”, ώστε να διαπιστώσουμε κι εμείς την πορεία της, μετά τις αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής να “σώσει” την εταιρία και τον κόπο δεκαετιών, ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτήν και τη βιωσιμότητα της.


Μάλιστα υπάρχουν “φωνές” τις τελευταίες εβδομάδες από τους μελισσοκόμους-μετόχούς της, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι δεν υπάρχει “κινητικότητα” από το νέο Δ.Σ. σχετικά με την επόμενη μέρα της εταιρίας ενώ την ίδια ώρα, η εταιρία ΔΕΝ παράγει, παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓΗ, συγκεκριμένα έναν ολόκληρο χρόνο (από τον Ιούλιο του 2014).

 

Το nisoskos.gr απευθύνθηκε στο Πρόεδρο της ΒΙΜΕΛ Α.Ε. k.Θ.Σταματάκη με εύλογα ερωτήματα για την κατάσταση της εταιρίας και προς τα που “οδεύει”, ο οποίος αν και σε δύσκολη χρονική περίοδο για όλη την τοπική αγορά και κοινωνία μας, έδωσε τις δικές του απαντήσεις…

 

 

 

κε Πρόεδρε της ΒΙΜΕΛ Α.Ε. κ.Σταματάκη

 

 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE THΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΙΜΕΛ Α.Ε. Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2014

ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE EXEI “ΠΕΣΕΙ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΜΕΛ?

ΕΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΜΕΛ? ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ? Η” ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ?

 

 

 

 

 

Ακολουθούν οι απαντήσεις του κ.Σταματάκη

 

Όσο αφορά την βιμελ α.ε.

Απο την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως νέο δ.σ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και μια νέα παράληψη τις προηγούμενης διοίκησης που είχε ως αποτελεσμα να φτάσει εδώ που έφτασε η εταιρία και κάθε μέρα καλούμαστε να βρίσκουμε λύση.

Τα προβλήματα τις εταιρίας που παραλάβαμε λίγο πολυ ειναι γνωστά .

Η εταιρία ειναι ανενεργή απο τον Ιούλιο του 14 .

Απο τον Δεκέμβριο πήραμε απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατα 125,000 ευρώ για να επανέλθει η εταιρία στο μηδέν όσο αφορά τις υποχρεώσεις της προς τρίτους και να ξεκινήσει η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων.

Ήρθαμε σε συμφωνία με τους μελισσοκόμους και με συμφωνητικό δεσμεύτηκαν να βάλουν το μερίδιο τους 60,000 ευρω  σε προϊόν έως τον Ιούλιο του 15 και μόνο όταν ο Δήμος βάλει το μερίδιο του στην αύξηση (65,000 ευρω).

Λόγο πολλών λάθος διαδικασιών κατα της μετατροπής της εταιρίας απο Ε.Π.Ε σε Α.Ε. Ο Δήμος δεν έχει καταβάλει ακόμα το ποσό που του αναλογεί .

Η εταιρία συνεχίζει να μην έχει δραστηριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία .

Όσο αφορά τον ισολογισμό του 2014  έχει συνταχθεί αλλά  έχει δοθεί παράταση για την δημοσίευση του έως 31/7 ως τότε θα έχει ψηφιστεί απο το διοικητικό συμβούλιο και αμέσως μετά απο το δημοτικό συμβούλιο και θα δημοσιευθεί στα μέσα .

Το σάιτ της εταιρίας ειναι κλειστό λόγο οφειλης στον συνεργάτη που υποστήριζε τεχνικά την εταιρία .

Μέσα στις επόμενες μέρες ελπίζω να βρεθεί λύση απο πλευράς δήμου για την εκταμίευση των χρημάτων και να προλάβουμε την παραγωγή για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες .

 

 

Θανος Σταματακης

 

 

ρεπορτάζ: www.nisoskos.gr