Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / THOMAS COOK: Ήδη 15 αεροσκάφη φτάνουν σε Κω, Ζάκυνθο και Κέρκυρα για τον επαναπατρισμό των τουριστών

THOMAS COOK: Ήδη 15 αεροσκάφη φτάνουν σε Κω, Ζάκυνθο και Κέρκυρα για τον επαναπατρισμό των τουριστών

Ήδη 15 αεροσκάφη φτάνουν σε Κω, Ζάκυνθο και Κέρκυρα – Τις επόμενες τρεις ημέρες θα έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους περίπου οι μισοί – Οι πατρίδες τους έχουν την ευθύνη επαναπατρισμού τους και επωμίζονται το κόστος – Συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Τουρισμού

 

Άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που «ξέμειναν» στην Ελλάδα, μετά την χρεοκοπία του κολοσσού Thomas Cook.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Τουρισμού, ήδη προς Ζάκυνθο (όπου βρίσκονται 4.000 τουρίστες), Κέρκυρα, (όπου βρίσκονται 3.000) και Κω φτάνουν 15 αεροσκάφη με σκοπό να παραλάβουν τους ταξιδιώτες και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, περίπου 22.000 τουρίστες θα έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

 

 

Σήμερα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

 

 

Oι Ελληνες ξενοδόχοι, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: «Η πτώχευση της Thomas Cook είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη και με πολλές πτυχές, καθώς σημειώνεται μια μεγάλη ανατροπή στο σύστημα τροφοδοσίας της χώρας με επισκέπτες. Βεβαίως, οι συνέπειες δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες που είχε παρουσία το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο. Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού, ώστε σε συντονισμό και με άλλα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση, σε δύο βασικές κατευθύνσεις : Τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων τουριστών και τη στήριξη των ξενοδοχείων που πλήττονται άμεσα από την κατάρρευση της Thomas Cook. Χρειάζεται ψυχραιμία και να μη ξεχνάμε πως το χτίσιμο της εικόνας της χώρας είναι ένα καθημερινό διακύβευμα».

 

 

πληροφορίες & φωτο: www.protothema.gr