Σεισμός στην Κρήτη: 6,1 Ρίχτερ – Αισθητός και στα Δωδεκάνησα – 9 μετασεισμοί έως τώρα
Σεισμός στην Κρήτη: 6,1 Ρίχτερ – Αισθητός και στα Δωδεκάνησα – 9 μετασεισμοί έως τώρα
…
Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (22.5.2025) ανοιχτά της Κρήτης, αναστατώνοντας τους κατοίκους του νησιού.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:19 το πρωί της Πέμπτης 56 χλμ βορειανατολικά του Λασιθίου στην Κρήτη.
Το εστιακό βάθος ήταν στα 60 χλμ. Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και είχε διάρκεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ από την Κρήτη. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος στα βόρεια του νησιού, ενώ έπεσαν αντικείμενα από τα ράφια.
Ακολούθησαν τουλάχιστον 9 μετασεισμοί χαμηλής έντασης, με τον μεγαλύτερο να αγγίζει τα 3,5 Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Άργος, Κόρινθο και Αθήνα και γενικότερα σε μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας.
Έχουν καταγραφεί μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και επί της οδού 25ης Αυγούστου στο Ηράκλειο σημειώθηκε μικρή πτώση τμημάτων ενός κτιρίου. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας απέκλεισε προληπτικά το σημείο για λόγους ασφαλείας.
Περισσότερα Newsit.gr
