Home / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  / Ιπποκράτεια: Δείτε τις νέες Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Ιπποκράτεια: Δείτε τις νέες Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες

 

Η Αστική εταιρεία Κω «Ιπποκράτης»  με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στα πλαίσια… των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 διοργανώνει Μουσική Παράσταση με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Μάκη Ψαραδέλλη και την Ελένη Καρακάση στο ρόλο της Μνήμης με τίτλο «Εκεί που η πέτρα μαύρισε, ανθίσαν μενεξέδες» την Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Μια μοναδική Μουσική Παράσταση μνήμης με τραγούδια και σκοπούς από την Μικρασία.

Συμμετέχουν:

Βιολί: Κυριάκος Παππούλης

Λαούτο: Ιπποκράτης Πατάκος

Συμμετέχει επίσης η Σχολή Χορού της Ελένης Δρόσου

 

Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσεων στο exas travel: www.exas.gr

 

 

 

 

 


 

 

Κάλεσμα συμμετοχής αποκλειστικά για παιδιά & εφήβους (10-18 χρονών) που θα βρίσκονται στο νησί της Κω από τις 30 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου

 

Ελάτε να κάνουμε μαζί ένα ιστορικό ταξίδι, να κατασκευάσουμε ξεχωριστές κούκλες και να τους δώσουμε πνοή μέσα από αυτοσχεδιασμούς! Γίνετε πρωταγωνιστές μαζί με τις θεατρικές κούκλες σας στη δική σας παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω, δείχνοντας τις δημιουργίες σας στο κοινό! Δηλώστε τώρα συμμετοχή στην ιστοσελίδα μας https://prasinaloga.gr/ ή βρείτε κατευθείαν την φόρμα δήλωσης συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/7Ks818qcCPYE1eP97.

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” παρουσιάζει το ξεχωριστό σεμινάριο “Ξεριζωμός, Σαν Χθες, 1922-2022” στο πλαίσιο του προγράμματος 2022 του θεσμού “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. To σεμινάριο κούκλας για παιδιά θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου και θα καταλήξει σε δύο μοναδικές παραστάσεις στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω.

Με αφετηρία την Μικρασιατική Καταστροφή παρουσιάζεται η ιστορία του ξεριζωμού των λαών που επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν κούκλες-ήρωες που απεικονίζουν πρόσφυγες, να τις ζωντανεύουν και να τις εμψυχώνουν. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς θα αποδώσουν τον πόνο του ξεριζωμού στον αιώνα μας, την σκληρή μεταχείριση και την ιδεατή υποδοχή των προσφύγων σε δύο μοναδικές παραστάσεις στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων για τους θεατές των παραστάσεων στο digitalculture.gov.gr.

 

Σας περιμένουμε όλους στο δημιουργικό μας σεμινάριο· ένα σεμινάριο γεμάτο γνώση και ψυχαγωγία!

#Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ