Κορονοϊός -Δωδεκάνησα: Παραμένει σε “βαθύ κόκκινο” η Κάλυμνος με 13 νέα κρούσματα – Η Ρόδος σήμερα με 35 & εκτός “κόκκινου” η Κάρπαθος
Την παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου για την Αττική και άλλες πέντε περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς… όπως αναμενόταν, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.790, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 (71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.
Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 35
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 93
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 32
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 12
ΑΡΤΑΣ 11
ΑΧΑΪΑΣ 122
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 24
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 98
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 7
ΔΡΑΜΑΣ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 32
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 94
ΕΒΡΟΥ 5
ΕΥΒΟΙΑΣ 28
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2
ΗΛΕΙΑΣ 16
ΗΜΑΘΙΑΣ 15
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 45
ΘΑΣΟΥ 5
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 17
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 150
ΘΗΡΑΣ 2
ΙΘΑΚΗΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 16
ΚΑΒΑΛΑΣ 13
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 13
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 16
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 3
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 212
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7
ΚΙΛΚΙΣ 5
ΚΟΖΑΝΗΣ 18
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 31
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2
ΛΑΡΙΣΑΣ 56
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 6
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 7
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 7
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 9
ΝΑΞΟΥ 7
ΝΗΣΩΝ 16
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 78
ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 167
ΠΕΛΛΑΣ 3
ΠΙΕΡΙΑΣ 8
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 6
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 17
ΡΟΔΟΠΗΣ 1
ΡΟΔΟΥ 35
ΣΑΜΟΥ 6
ΣΕΡΡΩΝ 10
ΣΥΡΟΥ 2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 54
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1
ΦΩΚΙΔΑΣ 2
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 14
ΧΑΝΙΩΝ 6
ΧΙΟΥ 8
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 61
Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της 8ης Μαρτίου παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένης επιτήρησης («βαθύ κόκκινο») οι Περιφερειακές Ενότητες
Αττικής
Αρκαδίας
Αχαΐας
Εύβοιας (πλην Σκύρου)
Παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο», επίσης, οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.
Στο «κόκκινο» (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 8 Μαρτίου:
Λευκάδα (πλην Μεγανησίου), καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν εξαπλασιαστεί.
Θεσπρωτία -Ιδιαίτερη αύξηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών
Σύρος
Σάμος
Δήμος Αρτας
Διδυμότειχο
Δήμος Λοκρών -Ανησυχητική η κατάσταση στη Μαλεσίνα
Αμφιλοχία
Περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης
Περιφέρεια Κορινθίας (ιδιαίτερη προσοχή στο Λουτράκι)
Δήμος Λάρισας
Δήμος Βόλου
Βγαίνουν από το «κόκκινο» οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.
Στο «κόκκινο» παραμένουν:
Κεφαλονιά
Ηλεία (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας)
Θεσσαλονίκη
Χαλκιδική
Ρέθυμνο
Θάσος
Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων
Δήμος Ναυπλιέων
Δήμος Αργους-Μυκηνών Αργολίδας
Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους δήμους Λάρισας και Βόλου, τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα.
«Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και να μη χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι από το «κόκκινο« βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου, οι οποίοι μπαίνουν στο επίπεδο επιτήρησης.
Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15/3 σε Κακαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.
Επίσης, από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι υπήρξε αύξηση των διαγνώσεων της τάξης του 40% από ό,τι την περασμένη εβδομάδα, ενώ προέβλεψε ότι αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς ο αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων την επόμενη εβδομάδα.
Λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.790 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.
Η Αττική βρίσκεται ξανά στο «κόκκινο» με 790 κρούσματα, ενώ τριψήφια είναι τα νούμερα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα
Δείτε την ενημέρωση από Χαρδαλιά, Παπαευαγγέλου, Μαγιορκίνη, Θεμιστοκλέους, Κοντοζαμάνη:
