Home / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  / Γι αυτές τις χώρες παραμένει “κλειστή” η χώρα και μετά το “άνοιγμα” της 1η Ιουλίου – Τι μπορεί να αλλάξει στις 15 Ιουλίου

Γι αυτές τις χώρες παραμένει “κλειστή” η χώρα και μετά το “άνοιγμα” της 1η Ιουλίου – Τι μπορεί να αλλάξει στις 15 Ιουλίου

Στο 1ο άνοιγμα των πυλών της… η Ελλάδα ακολουθεί κατά βάση τις οδηγίες της ΕΕ, υιοθετώντας εκτός από την απελευθέρωση για τις χώρες της ζώνης Σένγκεν τη λίστα που καθορίστηκε στις Βρυξέλλες για τις τρίτες χώρες. Από αυτήν απουσιάζουν μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία και η Ρωσία, ενώ η Κίνα τελεί υπό την αίρεση της αμοιβαιότητας – του κοινού ανοίγματος, δηλαδή, των συνόρων.

 

Κλειστές παραμένουν χώρες με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, όπως τα Σκόπια – που αποτελεί πέρασμα για όσους έρχονται οδικώς στην Ελλάδα από την Κεντρική Ευρώπη – και η Τουρκία.

 

 

Η λίστα με τις τρίτες χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται πτήσεις θα αναθεωρείται κάθε 15 ημέρες – τουλάχιστον σε 1η φάση. Έτσι, θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες οι όποιες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουλίου, ενώ πάντοτε ορατό είναι το ενδεχόμενο όχι μόνο ν’ ανοίξουν, αλλά και να κλείσουν τα σύνορα για χώρες που θα παρουσιάσουν επιδείνωση ως προς το επιδημιολογικό τους προφίλ.