Στην κουζίνα ολοταχώς με τον Chef Χρήστο Ξεραξούδη: Λαυράκι με ρατατουίγ λαχανικών, λουκάνικο chorizo και καλαμάρι

Λαυράκι με ρατατουίγ λαχανικών, λουκάνικο chorizo και καλαμάρι
Υλικα για 1 μεριδα
1 Λαυράκι φιλέτο
10 gr Κολοκύθι
10 gr Μελιτζάνα
20 gr Πιπεριές έγχρωμες
10 gr Chorizo λουκάνικο ή καποιο αλλο καπνιστό
50 gr Καλαμάρι
Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
5 gr Τομάτα πελτέ
20 ml Σάλτσα ψαριού ή κοτόπουλο
Θυμαρι
Σκορδο
Αλατι-πιπερι
Eκτέλεση:
Σωτάρουμε το λαυράκι με ελαιόλαδο,σκόρδο και θυμάρι.
Σωτάρουμε και τα λαχανικά κομμένα μπρινουάζ(ζαράκια μικρά) προσθέτοντας το λουκανικο και στο τέλος την τομάτα πελτέ.
Τηγανίζουμε το καλαμάρι ελαφρώς αφού το έχουμε χαρακώσει στην μαλακή του επιφάνια για να δώσει το ‘’σχαρωτό’’ σχέδιο όπως στην φωτογραφία.
Στήνουμε το πιατο βάζόντας ταπέτο τα λαχανικά και τελιώνουμε με σάλτσα ψαριού προσθετοντας λιγο βούτυρο για να δέσει.
KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!