Home / ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  / CHEF ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΡΑΞΟΥΔΗΣ  / Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ CHEF ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΕΡΑΞΟΥΔΗ: ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ CHEF ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΕΡΑΞΟΥΔΗ: ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

 

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ για 6-8 ΑΤΟΜΑ

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

 

2 κιλά χοιρινός λαιμός
1 κ.σ. (κουταλιά σούπας) πουρέ σκόρδου
2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδα ή 3 κ.σ. απλή μουστάρδα
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. μπούκοβο (εάν δεν το θέλετε πολύ πικάντικο βάλτε 1 κ.σ.)
1 κ.σ. ρίγανη (προτιμήστε τη φρέσκια ρίγανη)
6-7 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
4-5 ξερά κρεμμύδια
αλάτι-πιπέρι

 

 

 

ΥΛΙΚΑ για τον πουρέ σελινόριζας

3 τεμ. σελινόριζα
2 λίτρα φρέσκο γάλα
350 γρ. βούτυρο
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

“Χαρακώνουμε” σταυρωτά το χοιρινό από την πλευρά που έχει το λίπος. Καρυκεύουμε το κρέας
Κόβουμε τα κρεμμύδια ροδέλες ή μισοφέγγαρα.

 

 

Τα απλώνουμε στο ταψί μας, βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι και τα σκεπάζουμε με το κρέας. Ψήνουμε για 18 λεπτά στους 220 βαθμούς και 2 ώρες στους 150 βαθμούς. Θα πάρει λίγο “χρώμα” αλλά μην το φοβηθείτε.

 

 

Για τον πουρέ, κόβουμε σε κύβους τη σελινόριζα, την βάζουμε στην κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με το γάλα. Τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σιγά σιγά. Μόλις είναι έτοιμη τη σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το γάλα.

 

 

Την βάζουμε στο μίξερ μας και τη χτυπάμε με το βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και λίγο γάλα αν χρειαστεί.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!