Home / ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  / ΕΥΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ  / Tips & ιδέες για το νέο σου (φοιτητικό) σπίτι, από την Εύα Χατζηχριστοφή [ΦΩΤΟ]

Tips & ιδέες για το νέο σου (φοιτητικό) σπίτι, από την Εύα Χατζηχριστοφή [ΦΩΤΟ]

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ 104″
(Kολοκοτρώνη 12 – Kως)

e-mail: eve_chatzichristofi@hotmail.com

 

 

 

 

Φοιτητικά χρόνια… To επόμενο βήμα… Το νέο σου (φοιτητικό) σπίτι… Οι χώροι του σπιτιού λίγοι… Οι ανάγκες του φοιτητή πολλές!

 

 

 

Κουζίνα: Στα φοιτητικά σπίτια, οι κουζίνες είναι μικροσκοπικές, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αρκετά ευρηματικοί! Τι πρέπει να προσέξουμε?

 

Όλες οι επιφάνειες της κουζίνας να είναι διαθέσιμες και να μπορούν να φιλοξενήσουν αντικείμενα! Στους τοίχους μπορούμε να βάλουμε ράγες με γαντζάκια και κρεμαστά βαζάκια, έτσι ώστε να μπορούμε να κρεμάμε μικρά σκεύη και άλλα “εργαλεία” καθημερινής χρήσης.

 

 

Το τραπέζι μπορεί, επίσης, να βιδωθεί στον τοίχο και να ανοίγει μόνο όταν χρειάζεται! Ας μην κρυβόμαστε…Όλοι στον καναπέ τρώγαμε! Ψηλά στους τοίχους ή της πλαϊνές επιφάνειες του ψυγείου, μπορούν να μπουν πίνακες με τις συνταγές της μαμάς και τις υπενθυμίσεις των λογαριασμών! Και φυσικά, ένα ψυγείο με μεγάλο χώρο κατάψυξης είναι κάτι που εκτιμάται, αφού σίγουρα θα φιλοξενήσει τα φαγητά της Ελληνίδας μάνας…

 

 

 

Υπνοδωμάτιο: Όπως προαναφέραμε οι χώροι είναι περιορισμένοι, οπότε καλό θα ήταν να μπει και το γραφείο (εάν χωράει) μέσα στο δωμάτιο αυτό. Το γραφείο χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση, με φακέλους, θήκες και πίνακες ανακοινώσεων, ώστε το διάβασμα να γίνεται πολύ πιο εύκολο και να μην επικρατεί πανικός στο χώρο! Ένα πακέτο σημειώσεων είναι αρκετή για να φέρει πανικό! Το γραφείο μπορεί να είναι αυτοσχέδιο, με δύο τρίποδα για πόδια ή συρταριέρες και μία επιφάνεια εργασίας πάνω σε αυτά. Έτσι, θα έχουμε αρκετό αποθηκευτικό χώρο και θα δεν θα υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις! Το κρεβάτι μπορεί να είναι επίσης, αυτοσχέδιο. Για κεφαλάρι μπορούμε να φτιάξουμε μία σύνθεση στον τοίχο από κουτιά, ράφια, αφίσες, μαξιλάρια ή ότι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε.

 

 

 

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι μπορεί να γεμίσει με κουτιά αποθήκευσης. Παπούτσια και αξεσουάρ μπορούν να μπουν στους τοίχους με γαντζάκια ή ράγες. Μην βάλετε υφάσματα στην οροφή ή τους τοίχους γιατί μαζεύουν σκόνη και είναι γνωστό πως οι φοιτητές δεν θα μπουν στην διαδικασία να τα κατεβάζουν και να τα πλένουν συχνά.

 

 

Γενικά: Ένα τραπεζάκι με δύο καρέκλες στο μπαλκόνι είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί αρκετά, “προστατεύοντας” το σπίτι από την ακαταστασία των επισκεπτών. Μία ντουλάπα επίσης στο μπαλκόνι μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα καθαριστικά του σπιτιού, ώστε να είναι τακτοποιημένα. Μία αποθηκευτική λύση στην είσοδο θα λύσει το πρόβλημα της μόνιμης αναζήτησης κλειδιών, λογαριασμών και λοιπών πραγμάτων! Και τέλος, ένας καναπές-κρεβάτι είναι απαραίτητο στοιχείο του φοιτητικού σπιτιού, για την μόνιμη “ανταλλαγή πληθυσμού” μεταξύ φοιτητών, συγγενών και φίλων…

 

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή τρελή, δημιουργική κι εκπαιδευτική φοιτητική ζωή σε όλους!

Πηγή: Free press περιοδικό “Νήσος Κως” [37o τεύχος]