Home / ΚΟΣΜΟΣ  / Κορονοϊός: Τον κορόϊδευαν και τελικά τον… “λούστηκαν”! Γριπούλα (Μπολσονάρου) ή κόλαση (Μπερλουσκόνι);

Κορονοϊός: Τον κορόϊδευαν και τελικά τον… “λούστηκαν”! Γριπούλα (Μπολσονάρου) ή κόλαση (Μπερλουσκόνι);

 

Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 188 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τους πολιτικούς να μην ξεφεύγουν από αυτόν.

 

ΗΠΑ: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 214.000… ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Τραμπ: «Ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα από κορωνοϊό»

 

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ηγέτη χώρας που νόσησε από την covid-19 είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, από τους αρνητές του ιού, ο οποίος δήλωνε άτρωτος.

Ο 74χρονος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Θετική βρέθηκε και η σύζυγός του Μελάνια και μπήκε σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, το πρόσωπο που φέρεται να μετέδωσε τον ιό στο προεδρικό ζεύγος είναι μια από τις στενότερες προεδρικές συμβούλους, η Χόουπ Χικς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, παραβιάζοντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, φέρεται ότι έχει επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του, εργάζεται στο Οβάλ Γραφείο, και δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία, την ώρα που πάνω από 30 στελέχη του Λευκού Οίκου έχουν μολυνθεί από κορονοϊό και καθημερινά ανακοινώνονται νέα περιστατικά.

Με τις ΗΠΑ να θρηνούν πάνω από 210.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, τα κρούσματα στη χώρα να έχουν φτάσει σχεδόν τα 7 εκατομμύρια, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει μάλιστα ότι το γεγονός ότι ασθένησε από κορονοϊό «ήταν μια ευλογία από τον Θεό».

 

Ο αρχηγός της αγέλης, η «γριπούλα» του Μπολσονάρου και η «κόλαση» του Μπερλουσκόνι

 

 

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 42.500… ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

 

Ο 56χρονος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όχι μόνο ήταν από εκείνους που είχαν πάρει αψήφιστα τον ιό, αλλά δεν τηρούσε και τα μέτρα προστασίας.

Υποστήριζε την θεωρία της αγέλης, μια άποψη που πριν από εκείνον είχαν υποστηρίξει και οι δύο κορυφαίοι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησής του, οι Κρις Γουίτι και Πάτρικ Βάλανς.

Μάλιστα δεν είχε διστάσει να εμφανιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς και να ανταλλάξει χειραψία με πολίτες. Όμως στις 27 Μαρτίου, έγινε ένας από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που ανακοίνωσε ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό με αποτέλεσμα πολλά μέσα ενημέρωσης να τον χαρακτηρίσουν περιπαιχτικά “αρχηγό της αγέλης”.

Μαζί με τον Τζόνσον, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό ο 42χρονος υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο Κρις Γουίτι. Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς, αλλά και ο υπουργός για θέματα της Σκωτίας Άλιστερ Τζακ.

Αν και αρχικά τέθηκε σε καραντίνα, στις αρχές Απριλίου και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν ο Τζόνσον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε, μάλιστα, να εισαχθεί στην εντατική για τρεις ημέρες και να του χορηγηθεί και οξυγόνο. Ωστόσο στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι ανέρρωσε πλήρως και επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Η πρώτη, ωστόσο, βρετανίδα πολιτικός που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, στις 10 Μαρτίου, ήταν η 62χρονη υφυπουργός Υγείας Ναντίν Ντόρις.

 

 

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 150.000… ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

 

 

Ο 65χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου ήταν από εκείνους που εξαρχής αδιαφόρησαν για την ύπαρξη του κορονοϊού. Όμως βρέθηκε τρεις φορές θετικός στον ιό. Η πρώτη φορά που ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός ήταν στις 7 Ιουλίου και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Η δεύτερη φορά ήταν στις 15 Ιουλίου και η τρίτη στις 22 Ιουλίου.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και η σύζυγός του Μισέλ και ο μικρότερος γιος του Ζαΐχ Ρενάν.

Ο Μπολσονάρου δήλωνε ότι δεν φοβάται τον ιό επειδή έχει καλό ανοσοποιητικό σύστημα, χαρακτήριζε «γριπούλα» την COVID-19, ενώ την περίοδο που είχε νοσήσει δεν βρισκόταν σε καραντίνα, αλλά κυκλοφορούσε στους δρόμους και μιλούσε με πολίτες χωρίς να τηρεί μέτρα προστασίας.

 

 

 

ΙΤΑΛΙΑ: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 36.000… ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

 

Ο 84χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με δύο από τα παιδιά του.

Στις 4 Σεπτεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο με covid-19 και πήρε εξιτήριο 10 μέρες αργότερα.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη, καθώς είχε προσβληθεί από πνευμονία, ενώ η ηλικία του και η ήδη επιβαρυμένη υγεία του τον κατέτασσαν στους ασθενείς υψηλού κινδύνου. Ο ίδιος έλεγε μέσα από το νοσοκομείο ότι ζει μια πραγματική “κόλαση”, ενώ όταν βγήκε είπε ότι πέρασε την “μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του”, σημείωσε ότι «ο καθένας από εμάς είναι εκτεθειμένος στο ρίσκο να μολύνει τους άλλους» και έκανε έκκληση προς όλους να δείξουν μεγαλύτερη ευθύνη.

 

 

Περισσότερα στο Newsbeast.gr