Home / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  / Φιλαρμονική Κω: Έναρξη των μαθημάτων όλων των μουσικών συνόλων μας , από τις 5/10 – Το μήνυμα του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού

Φιλαρμονική Κω: Έναρξη των μαθημάτων όλων των μουσικών συνόλων μας , από τις 5/10 – Το μήνυμα του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΥΛΙΟΥ … ΠΡΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

 

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και

μέλη της Ορχήστρας της Φιλαρμονικής μας

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή νέα σεζόν και υγεία σε όλους!

 

 

 

Διανύουμε ομολογουμένως όλοι μια ιδιαίτερη εποχή, με καταστάσεις οι οποίες έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα, την ψυχολογία αλλά και τη ζωή πολλών ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό, οικονομικό κ.λ.π.).

 

 

 

Στη Φιλαρμονική μας από την πρώτη στιγμή (όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε), δείξαμε “καλά αντανακλαστικά” όταν, στις αρχές Μαρτίου με την ανακοίνωση της έλευσης του ιού στη χώρα μας, σε συνεννόηση με την Αντιδήμαρχο Σέβη Βλάχου και τον Πρόεδρο Παναγιώτη Χατζηχριστοφή ,  προχωρήσαμε άμεσα στην διακοπή των ομαδικών μαθημάτων και (λίγες μέρες μετά) στη διακοπή των ατομικών μαθημάτων μουσικής, εναρμονιζόμενοι με τις οδηγίες που εξεδόθησαν τότε από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Πολιτισμού, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κ.λ.π.).

 

 

 

Πρωτοπορήσαμε πανελλαδικά και  εφαρμόσαμε  άμεσα τα ατομικά διαδικτυακά μαθήματα.

 

Τον Ιούνιο 2020 η Ορχήστρα μας ξεκίνησε υπαίθριες πρόβες με τη συμμετοχή επιλεγμένων (αριθμητικά) μελών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, ατομική υγιεινή κ.λ.π.).

 

 

 

Καταφέραμε έτσι να προετοιμαστούμε καλλιτεχνικά και να πραγματοποιήσουμε οκτώ   (8) παρελάσεις στο κέντρο αλλά και στα χωριά μας ,κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  δίνοντας ένα “τόνο” χαράς και αισιοδοξίας σε όλους!

 

Φτάσαμε λοιπόν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία όπως διαφαίνεται θα είναι λίγο διαφοροποιημένη απ’ τις άλλες…

 

 

 

Στη Φιλαρμονική μας ξεκινάμε κανονικά τα μαθήματα Μουσικής λαμβάνοντας υπόψη μας τις οδηγίες που έχουν δοθεί και ισχύουν,( ΦΕΚ Β 3958 15.9.2020) σεβόμενοι τις αποφάσεις, τους θεσμούς, αλλά και τους συνανθρώπους μας και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφαλές για όλους.

 

Στόχος μας είναι να παρέχουμε απρόσκοπτα Μουσική Εκπαίδευση σε όλους, μέσα σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας και υπευθυνότητας.

 

 

 

Από την 14/9/2020 έως 29/9/2020  πραγματοποιήθηκαν  οι εγγραφές των νέων μαθητών στη Φιλαρμονική μας καθώς και οι επανεγγραφές των παλαιότερων μαθητών.

 

Τα τμήματα, ο τρόπος διδασκαλίας, αλλά και οι επαφές στους χώρους της Φιλαρμονικής θα συνάδουν απόλυτα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, αλλά και θα προσαρμόζονται και σε οποιεσδήποτε νέες αποφάσεις, παρθούν.

 

 

 

Στόχος μας είναι, η Φιλαρμονική μας να λειτουργήσει συνεχώς κι αδιάλειπτα και να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη εποχή με επιτυχία και ασφάλεια.

 

Είναι ένα “στοίχημα” που έχουμε βάλει  οι υπεύθυνοι του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.ΚΩ και της Φιλαρμονικής, και σ’ αυτό το “στοίχημα” είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε συμμέτοχους κι εσάς!

 

Όλα αυτά βέβαια, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, με την έναρξη των μαθημάτων όλων των μουσικών συνόλων μας ,από  την δευτέρα 5 Οκτωβρίου .

 

 

 

Ζούμε  μια εποχή όπου τα καλλιτεχνικά μαθήματα μειώνονται από τη σχολική εκπαίδευση, όπου η ενασχόληση με τη μουσική θεωρείται “δευτερεύουσα” (μια ενασχόληση που στην αρχαία εποχή θεωρούνταν αναγκαία για την ψυχική, νοητική και πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων…), σε μια εποχή που οι άνθρωποι “κλείνονται” όλο και περισσότερο στα στενά πλαίσια που τους επιβάλλει το άγχος της καθημερινότητας, η Φιλαρμονική μας προσφέρει απλόχερα στα παιδιά μας, μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε μια Ορχήστρα, τα οφέλη της οποίας είναι πολλά και αυτονόητα.

 

 

 

        Σας ευχαριστώ και ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά!

Ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Δημ. Ενοτ. Κω Θανάσης Πουλιού.