Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ  / Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω & η Ν.Ε. του Σύριζα καταδίκασαν τις “τοποθετήσεις” Ψαρομπά για γυναίκα – θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω & η Ν.Ε. του Σύριζα καταδίκασαν τις “τοποθετήσεις” Ψαρομπά για γυναίκα – θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ…
Πορφυρίου 21, Κως – Τηλ. 22420-27936 Φαξ: 2242022394
email: [email protected]

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω καταδικάζει τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του Ψαρομπά, Αντιπροέδρου στην διοίκηση του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου εναντίον γυναίκας θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης .

 

 

Ο συγκεκριμένος ,εκλεγμένος με την στήριξη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν είναι πρώτη φορά που εκφράζεται με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση .
Είναι ο ίδιος που πρόσφατα με ανάλογο ύφος σε ραδιοφωνική εκπομπή υποστήριζε την αντι-συναδελφική και τραμπούκικη στάση του, να καλέσει αστυνομικές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και να συλλάβει μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, θεωρώντας παράνομη την δράση ενημέρωσης γιατί ήταν του ΠΑΜΕ.

 

 

 

Η Εργατική Τάξη διαπαιδαγωγεί άνδρες και γυναίκες που όχι μόνο δεν πρόσβαλλαν την αξιοπρέπεια άλλων ανθρώπων που υπέστησαν βία, αλλά διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για να στηρίξουν τον αδικημένο ,να δώσουν το χέρι σε αυτόν που θέλει να σηκωθεί και να ανυψωθεί το δίκιο της τάξης μας, με την κατάργηση της βίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο .
Σκάρτοι σαν τον Ψαρομπά ,δεν μπορούν να ανήκουν στο Εργατικό κίνημα .Δεν είναι άξιοι να ονομάζονται εκπρόσωποι εργαζομένων. Η διαγραφή του είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση.
Η αναγκαστική καταδίκη των εκφράσεων του από την πλειοψηφία του ΔΣ , δεν τους εξιλεώνει από τις ευθύνες ανάδειξης και στέγασης του στους κύκλους του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Άλλωστε ο βρώμικος ρόλος του ,αυτός της προδοσίας των εργατικών συμφερόντων είναι ένα απόστημα που δεν έσπασε ακόμα.

 

 

 

Το ταξικό κίνημα έχει ανοιχτό πόλεμο με δαύτους.
Οι εργαζόμενοι ,οι τίμιοι συνδικαλιστές θα τους απομονώσουν .
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, να μην αφήσουν αναπάντητες τέτοιες αθλιότητες. Να καταδικάσουν την σαπίλα που αναδύεται από αυτά το μορφώματα και εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο.

 

 

 

22/01/2021
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 

 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή
Ν. Δωδεκανήσου
Ρόδος, 22/01/2021

«Στο συνδικαλισμό δεν χωράει ο κάθε μορφής φασισμός»

 

 

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τον μέχρι χτες αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αναστάσιο Ψαρομπά, για τα ανατριχιαστικά σχόλια του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με καταγγελλόμενη σεξουαλική επίθεση σε δημοσιογράφο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

 

 

Είναι προφανές πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι αξιολύπητο και δεν θα είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς, αν δεν ήταν αιρετό μέλος και μάλιστα αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων στην περιοχή μας!

 

 

Απορίας άξιο πως τέτοια πρόσωπα αναρριχώνται σε θέσεις ευθύνης και εκπροσωπούν μάλιστα εργαζομένους. Ποιοί επιτρέπουν ή και μεθοδεύουν τέτοιες καταστάσεις και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν.
Τεράστιες ευθύνες έχουν συνδικαλιστικά στελέχη που με τη στάση τους ανέχονται ή αξιοποιούν ή ακόμα χειρότερα μεθοδεύουν την παρουσία τέτοιων ανεγκέφαλων στοιχείων με φασιστικές, ρατσιστικές και μισάνθρωπες απόψεις στα συνδικάτα.

 

 

 

Οι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας στα ξενοδοχεία, οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιους υπανθρώπους και να εξυγιάνουν το σωματείο τους. Δεν αξίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου μια τέτοια άθλια εκπροσώπηση.

 

 

 

Η απομάκρυνση του Ψαρομπά από το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αρκεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκβάλλει οχετός φασιστικός, ρατσιστικός, σεξιστικός, μισαλλόδοξος, διχαστικός. Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου οφείλει να διαφυλάξει το κύρος του από τέτοιες καταστάσεις βάζοντας βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι προφανές πως αυτές οι καταστάσεις προκύπτουν ως αποτέλεσμα μιας γενικότερης σήψης που μαστίζει – όχι τυχαία – το συνδικαλιστικό κίνημα. Τέτοιας ποιότητας πρόσωπα τοποθετούνται επίτηδες σε θέσεις συνδικαλιστικής ευθύνης προκειμένου να βλάψουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Η εξυγίανση των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και κάθε υγιούς και δημοκρατικής συλλογικότητας, κάθε δημοκρατικού πολίτη.

 

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-