Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / Συνεχίζονται οι βραβεύσεις επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Κω [ΦΩΤΟ & Eng text]

Συνεχίζονται οι βραβεύσεις επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Κω [ΦΩΤΟ & Eng text]




Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του δήμου μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Η τελετή διεξήχθη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κω κ. Κων/νο Σουρασή και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Ελένη Κυπραίου.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:



1)Οι John και Diane Bailey από τo Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2001, την πρώτη φορά που επισκέφθηκαν το νησί μας, έρχονται κάθε χρόνο και μάλιστα το 2015 ήρθαν δύο φορές.

2)Η κυρία Petra Strandberg από την Σουηδία. Ήρθε για πρώτη φορά στην Κω το 1984 και έκτοτε επισκέπτεται το νησί κάθε χρόνο.Θέλει μάλιστα και κάποια στιγμή να αποκτήσει μόνιμη κατοικία στην Κω.

3) Οι Hans-Dieter Diehlκαι κυρία Sabine Diehl από την Γερμανία που έχουν έρθει στην Κω από το 1985 48 συνεχόμενες φορές! Φανατικοί λάτρεις της Κω!

4) Oι Έλληνες Παναγιώτης & Μαρία Αδαμοπούλου από τη Μεσσηνία. Από το 1979 έχουν έρθει 80 φορές στο νησί μας και σκέφτονται να αγοράσουν και σπίτι εδώ. Θυμούνται με νοσταλγία τα πρώτα χρόνια που ήρθαν στο νησί μας, όταν στην περιοχή«Λάμπη» είχε πολλές καλαμιές και η οδός Εθελοντών Πολεμιστών ήταν χωματόδρομος, ενώ σε όλη την περιοχή υπήρχαν μόνο δύο ξενοδοχεία!



Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. κ Σουρασής και η κ.Κυπραίου, τους παρέδωσαν τιμητικό δίπλωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι ανακηρύσσονται δημότες της Κω. Εν συνεχεία τους δόθηκαν σουβενίρ και δώρα με κεντρικό θέμα το νησί μας.

Το γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου θα συνεχίσει αυτόν τον θεσμό της βράβευσης επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κω στις χώρες τους και την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας.

Καλούμε, όποιον συμπολίτη μας έχει φίλους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της Κω, που έχουν έλθει στο νησί μας πάνω από 20 φορές, να επικοινωνήσει με το γραφείο μας ώστε να οργανώσουμε τη βράβευσή τους.

Πληροφορίες: κ.Δώρα Καλαϊζή, τηλ. 22420-25655, 20107



Για το Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του δήμου της Κω

Ο Πρόεδρος
Μανιάς Βασίλης




– – – –








On Tuesday, September 15, at the Office of Tourism Promotion & Development of our municipality, an event was held to award repeated visitors. The ceremony was conducted by the president of the Municipal Community of Kos Mr. Konstantinos Sourasis and the member of the Tourism Committee Mr. Eleni Kypraiou.

Specifically awarded:



1) John and Diane Bailey from the United Kingdom. Since 2001, the first time they visited our island, they come every year and in 2015 they came twice.

2) Mrs Petra Strandberg from Sweden. She came to Kos for the first time in 1984 and since then she visits the island every year. He even wants at some point to acquire a permanent residence in Kos.

3) Hans-Dieter Diehl and Sabine Diehl from Germany who have been to Kos since 1985, 48 consecutive times! Fanatic fans of Kos!

4) The Greeks Panagiotis & Maria Adamopoulou from Messinia. Since 1979 they have come to our island 80 times and are thinking of buying a house here. They remember the first years that came to our island, when in the area “Lampi” there were many reeds and the street of ‘Εthelonton Polemiston” was a dirt road, while in the whole area there were only two hotels.




During the event, Mr. Sourasis and Ms. Kypraiou handed them an honorary diploma, which states that they are declared citizens of Kos. Then they were given souvenirs and gifts from the office.


The Tourism Promotion Office of the Municipality will continue this institution of awarding repeated visitors, who are the best ambassadors of Kos in their countries and do the best advertisement for our island.


We invite any Kos citizen who has friends who are repeated visitors and have come to our island more than 20 times, to contact our office in order to organize their award.



Information: Mr. Dora Kalaizi, tel. 22420-25655, 20107

For the Office of Tourism Promotion & Development of the municipality of Kos

The president
Manias Vasilis