Home / ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  / CHEF ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΡΑΞΟΥΔΗΣ  / Στην κουζίνα ολοταχώς με τον Chef Χρήστο Ξεραξούδη: Μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σάλτσα θαλασσινών

Στην κουζίνα ολοταχώς με τον Chef Χρήστο Ξεραξούδη: Μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σάλτσα θαλασσινών

ΕDITORIAL: O συμπατριώτης μας και φίλος του περιοδικού μας  Χρήστος Ξεραξούδης – Chef στο “Sea you up” Restaurant (Sani Resort Marina – Xαλκιδίκη) – δημιουργεί ένα νέο καλοκαιρινό πιάτο για να ξεχωρίσετε σε ένα γεύμα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

 

Μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σάλτσα θαλασσινών

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

 

330 γρ. καλαμαράκια
330 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, αποφλοιωμένες
1/2 κιλό μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρο)
150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι πλατύφυλλος μαϊντανός (ψιλοκόβουμε τον μισό, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο)
400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες ή ντοματίνια
200 γρ. παρμεζάνα


 

Εκτέλεση:

 

Καίμε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ώσπου να ροδίσει. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σε αλατισμένο νερό.

 

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τα θαλασσινά.

 

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο. Αλατο-πιπερώνουμε.

 

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε περίπου 150 ml απ” το νερό που βράζαμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι ανακατεύουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε τέλος τα θαλασσινά, το νερό (όσο χρειαστεί) και την παρμεζάνα.

Γαρνίρουμε με μπουκετάκια μαϊντανού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

 

 

Καλή επιτυχία!