Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.Κω με επιστολές τους οι κες Ρούφα & Μακρή μετά την ματαιωθείσα συνεδρίαση – Ο κ.Καλλούδης “απάντησε” με νέα… “πρόσκληση”

Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.Κω με επιστολές τους οι κες Ρούφα & Μακρή μετά την ματαιωθείσα συνεδρίαση – Ο κ.Καλλούδης “απάντησε” με νέα… “πρόσκληση”

Για άλλη μια φορά καλούμαστε σε … κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη  σήμερα το μεσημέρι στις 1μ.μ. (από δια περιφοράς σε τηλεδιάσκεψη το πάνε)

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης: «Ορισμός εκπροσώπου σε όλες τις Γενικές  Συνελεύσεις του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.».

-Της Α.Ε. στην οποία με ευθύνη του κυρίου Νικηταρά συμμετέχει ο δήμος μας χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου!

-Της Α.Ε. στην οποία εκχώρησε την υπηρεσία καθαριότητας για μια θέση στο δ/σ της.

Της Α.Ε. που ήδη έχει χρεώσει το δήμο με 200.000 χιλιάδες ευρώ , επίσης χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την ώρα που η πολιτική Κυρίτση συνεχίζεται και μάλιστα εν κρυπτώ:

Μελέτες και έργα από χρήματα των δημοτών που αφορούν στην κατάρρευση του ΧΥΤΑ τον Απρίλιο του 2016.

Πλήρης κάλυψη στον εργολάβο και ο λογαριασμός  και πάλι στους δημότες.

Καλούμαστε λοιπόν να ψηφίσουμε με τηλεδιάσκεψη αύριο το μεσημέρι και χωρίς εισήγηση τον ορισμό του εκπροσώπου ή μήπως των εκπροσώπων που θα μεταβούν στη Σύρο στις 21 Σεπτεμβρίου για να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του ΦΟΣΔΑ.

Η Γενική Συνέλευση είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Σύρου!

Τελικώς θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου.

Όμως το δημοτικό συμβούλιο της  Κω δεν μπορεί « λόγω κορονοϊού» να συνεδριάσει δια ζώσης ούτε στο δημαρχείο, ούτε στην αίθουσα της Αγία Τριάδας στην Αντιμάχεια , ούτε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου.

Για τα 70 στρέμματα του ΝΟΚ δεν μπορούν να διαθέσουν μια ώρα!

Είναι πλέον τόσο τραγελαφικό όσο και ξεκάθαρο.

Φοβούνται τα δημοτικά συμβούλια.

Με άλλοθι τον κορονοϊό τα κατήργησαν.

Όλα στο παρασκήνιο! Οι αναθέσεις, οι προσλήψεις…

Παρακμή, ψίθυροι,  και δυσάρεστη οσμή.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής η δημοκρατία δεν εξαντλείται στις εκλογές.

Ό,τι σπέρνετε θα θερίσετε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ


κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, 
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης η της δια περιφοράς έχουν την έννοια της προστασίας από την πανδημία . Αυτό ήταν  τουλάχιστον  το επιχείρημα της κυβέρνησης .
Σας είχαμε ,ως Λαϊκή Συσπείρωση, τονίσει να μην γίνει η εφαρμογή αυτών των μέτρων λάστιχο όπως τελευταία γίνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα . 
Ως  δημοτική  αρχή σε δημόσιες δηλώσεις θέλετε να εμφανιστείτε υπερασπιστές της συνοχής και του διαλόγου . 
Ωστόσο ο τρόπος που επιλέγετε να πραγματοποιήσετε έναν δημόσιο διάλογο όπως αυτός της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς σας . 
Ανεξάρτητα της πολιτικής θέσης που μπορεί να έχει κάθε παράταξη για συμμετοχή η όχι στην συνεδρίαση , οφείλεται να παίρνεται υπόψη σας την διευκόλυνση και απρόσκοπτη συμμετοχή . 
Είναι η δεύτερη , αν δεν κάνω λάθος , πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου σε εργάσιμη ώρα και μέρα . 
Πολυ φοβουμαστε πως επιλέγετε τους τρόπους αυτούς όχι ως μετρο προστασίας από την εξάπλωση του COVID 19 , αλλά ως μετρο για να περάσουν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αρνητικες  για τα λαϊκά συμφέροντα κατευθύνσεις .
Αναφορικά με το θέμα της συνεδρίασης η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης παραμένει ξεκάθαρη. Αρνητική . Σε αντίθεση με αυτή της δημοτικής αρχής που όσα στρογγύλεματα και αν επιχειρήσει η για να δικαιολογήσει την ταύτιση της με την κυβερνητική πολιτική , δεν διαγραφει  το  αντιδραστικό χαρακτήρα και κατεύθυνση του νέου ΦΟΔΣΑ ΑΕ . 
Με εκτίμηση, 
Κ. Μακρη 
Δημοτική Σύμβουλος 
Λαϊκή Συσπείρωση .

Μετά την σημερινή ματαιωθείσα κατεπείγουσα και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Κω καλείται σε νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση, αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 13:00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ,
όπως προβλέπεται στις  διατάξεις  του  αρθρ. 67 παρ. 5 του ν. 3852/2010 και του αρθρ. 10 παρ. 1 της 11-03-2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ-55 Α/11-3-2020) “Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων & Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού (Covid-19)”, η οποία κυρώθηκε νομοθετικά με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76/03.04.2020 τεύχος Α’)και εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48002 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3131/Β/28-07-2020),
με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:
  • Ορισμός εκπροσώπου σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις (Τακτικές και Έκτακτες) του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αιγαίου ΑΕ (ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ).
Γραφείο Τύπου