Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ  / Με αστείες δικαιολογίες εκλιπαρούν τώρα οι χρυσαυγίτες το δικαστήριο για να γλιτώσουν τη φυλακή

Με αστείες δικαιολογίες εκλιπαρούν τώρα οι χρυσαυγίτες το δικαστήριο για να γλιτώσουν τη φυλακή

Παρόντες σήμερα στη δικαστική αίθουσα εμφανίστηκαν 14 εκ των καταδικασθέντων… Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος (ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης) και Παναγιώτης Ηλιόπουλος (ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά έτη κάθειρξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση).

 

 

 

Μιχαλολιάκος: Το μόνο που έκανα ήταν που σήκωνα το δεξί χέρι

 

Η διαδικασία περί των αιτημάτων αναστολής έκλεισε με την τοποθέτηση του δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου, που προκάλεσε αίσθηση με την επιχειρηματολογία του.

«Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωνε το δεξί του χέρι, όχι γιατί έκανε κάτι άλλο. Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Δεν θα είχε κάνει κάτι να αποφύγει τη λοιδορία, έστω της ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρουν εδώ, να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Είναι αδίστακτοι».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο συνήγορος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρθηκε και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. «Έκλεισε η εφημεριδα. Το κομματικό όργανο του κόμματος. Αυτό δεν ειναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Το κατάφεραν. Έχει ερημώσει το κόμμα, η οργάνωση. Δεν υπαρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στο think tank που το σκέφτηκε».

 

 

 

Χωρίς πολλά λόγια ο συνήγορος του Παππά

 

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Παππά ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο εντολέας του, καταλήγοντας πως «πιστεύω ότι θα κάνετε αυτό που θα σας πει η συνείδησή σας. Στον Θεό και στα χέρια σας η απόφαση».

Η συνεδρίαση διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί με την τοποθέτηση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων αναστολής που υπέβαλαν όλοι οι καταδικασθέντες, πλην του Γ. Λαγού και του Γ. Ρουπακιά.

 

 

 

Ματθαιόπουλος: Είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει τροφή στη μητέρα του

 

 

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος ως μέλος του λεγόμενου «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, αν και παρών στο δικαστήριο, προτίμησε να αφήσει μόνο τον δικηγόρο του να επιχειρηματολογήσει.

«Είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει τροφή στη μητέρα του, η οποία θα υποστεί υπέρμετρη βλάβη», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης, ενώ ο πρώην βουλευτής το μόνο που είπε, απευθυνόμενος στην έδρα, ήταν ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα.

 

 

 

Κοιμήθηκε φούρναρης και ξύπνησε βουλευτής

 

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος κατά το παρελθόν δήλωνε με καμάρι ότι κοιμήθηκε φούρναρης και ξύπνησε βουλευτής, ζήτησε μέσω της συνηγόρου του να μην οδηγηθεί ξανά στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή των 5 ετών και 6 μηνών με ελαφρυντικό. «Το μόνο που ξέρει είναι να κάνει τυρόπιτες και πεϊνιρλί, έχει ένα μαγαζάκι, με αυτό μεγαλώνει τα παιδιά του», είπε η συνήγορός του, συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη 12 μήνες προφυλάκιση και 4 μήνες μεροκάματα, δηλαδή έχει σχεδόν εκτίσει την ποινή του, μέχρι το Εφετείο θα έχει εκτίσει το 95% της ποινής του. Έχει τηρήσει όλους τους περιοριστικούς όρους μέχρι σήμερα, δεν είναι ύποπτος φυγής. Θα είναι υπέρμετρη και δυσανάλογη η ζημιά που θα υποστεί εφόσον μπει στη φυλακή».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/hrysi-aygi-sto-efeteio-o-ilias-kasidiaris-eimai-athoos

 

 

Περισσότερα στο iefimerida.gr ΕΔΩ!

 

 

Σύμφωνα με το ethnos.gr

 

Ο Ηλίας Κασιδιαρης, καταδικασθέντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε μόνος του την αίτηση για τη χορήγηση αναστολής, διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το πρωί στο Εφετείο Αθηνών. «Την αθωότητα μου δεν την στηρίζω μόνο στην δική μου πεποίθηση. Αλλά φάνηκε και από το βούλευμα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Δεν είμαι ύποπτος φυγής. Ζητώ να μείνω ελεύθερος μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Να μη χάσω το δικαίωμα να κριθώ σε δεύτερο βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Θα προκληθεί σε μένα ανεπανόρθωτη βλάβη. Θα καταστραφώ οικονομικά. Είναι εξοντωτική η ποινή των 13 ετών που μου επιβλήθη. Παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωματων του Ανθρωποώ».

Μάλιστα ήταν και επικριτικός για την έδρα: «Το δικαστήριο σας έκρινε με 20.000 ανθρώπους έξω από στο δικαστήριο. Με παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ από όλους τους πολιτικούς παράγοντες. Η αθωότητα μου δεν βασίζεται μόνο στη δική μου πεποίθηση. Αλλά και στην αγόρευση της εισαγγελέως και στην μειοψηφία του δικαστή στο βούλευμα. Θέλω να κριθώ σε δεύτερο βαθμό».