Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / Λαϊκή Συσπείρωση: Οι προτάσεις της με αφορμή τον κορονοϊό & το αίτημα για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι προτάσεις της με αφορμή τον κορονοϊό & το αίτημα για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΙΤΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δ. ΚΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

Προς :
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω
κ. Γ. Καλλούδη

Κοιν
Δήμαρχο Κω
κ.Θ. Νικηταρά
Επικεφαλής Δημ. Παρατάξεων
Δύναμη Αλλαγής 2023
κ. Γ. Κυρίτση
Οραμα & Δράση
κ. Ι. Ρούφα
M.M.E.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

 

Σε αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε με την πανδημία του κορωνοϊου, διαμορφώνεται μια δύσκολη καθημερινότητα για την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού.

Πολύ περισσότερο με την ανασφάλεια που επικρατεί για την εξέλιξη του τουρισμού και την καλοκαιρινή περίοδο ο δήμος Κω οφείλει και μπορεί να πάρει μέτρα τόσο για να προστατεύσει την δημόσια υγεία όσο και να ανακουφίσει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εξαρτώνται από τον κλάδο αυτό .

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή κάλεσε την Δημοτική Αρχή να δράσει αποφασιστικά απαιτώντας από την κυβέρνηση να καλύψει ΤΩΡΑ τα επικίνδυνα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας και να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές . Σε αυτήν την κατεύθυνση θέσαμε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά ένα πλαίσιο διεκδικήσεων ,το οποίο δημοσιοποιήσαμε.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και οι καθυστερήσεις δεν επιτρέπονται. Από την άλλη δημιουργείται κενό στην ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες του Δήμου που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιορίζονται στην κρίση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ή του Δημάρχου και η ενημέρωση του σώματος να είναι υπόθεση των ΜΜΕ !

 

 

Ζητήσαμε και είχαμε ενημέρωση για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας όσο και τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε αυτόν τον τομέα όσο και στις υπηρεσίες καθαριότητας.

 

 

κ. Πρόεδρε,

 

 

Επειδή όπως φαίνεται η πανδημία του κορωνοϊου δίνει την ευκαιρία στην μεγάλη εργοδοσία με τις ΠΝΠ που εκδίδει η κυβέρνηση να αυθαιρετεί και να επιτίθεται στα ελάχιστα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα και
Επειδή η κυβερνητική πολιτική κινείται στην αντιλαϊκή λογική να φορτωθούν τα βάρη της οικονομική κρίσης που καιροφυλακτούσε και τώρα εκδηλώνεται ,στα μόνιμα θύματα δλδ στους επαγγελματίες και λαϊκά νοικοκυριά

 

 

Εκτιμάται αναγκαίο να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο,με σύγκλιση του (έστω και με περιφορά) , μέτρων που θα στηρίξουν ,ανακουφίσουν τους συνδημότες μας.

 

 

 

Προτείνουμε :

 

 

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρους για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.
Την απαλλαγή καταβολής τροφείων για όσο καιρό παραμένουν κλειστοί οι ΒΦΝΣ του νησιού.

 

 

 

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να μην διακοπεί η παροχή νερού σε κανένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο. Επειδή η απαράδεκτη κατάσταση με την παροχή νερού στο τρίγωνο Ηρακλειδών απασχολεί ξανά τους κατοίκους της περιοχής ,να αποφασιστεί δραστική μείωση της τιμής του νερού και η εξασφάλιση με ευθύνη του δήμου πόσιμου νερού στην περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων .

 

 

 

Να παραταθούν οι συμβάσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου και να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό η «Βοήθεια στο σπίτι».

Εξασφάλιση υλικών και οχημάτων για τον συνεχή και τακτικό απολυμαντικό ψεκασμό σε δημοτικά κτίρια ,αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα,κάδους ,καθώς και πολυσύχναστων εξωτερικών χώρων,πλατειών ,πάρκων, Κ.Υ .

 

 

 

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους ,ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους της κοινωνικής υπηρεσίας και όσους καλούνται να συμβάλλουν στο εξής σε αυτή.

Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

 

 

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Η επικεφαλής
Κική Μακρή