Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / ΚΩΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β.Σ.Δ: Όλοι στην 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη & Υπόμνημα στην Περιφέρεια για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας

ΚΩΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β.Σ.Δ: Όλοι στην 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη & Υπόμνημα στην Περιφέρεια για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Β.Σ.Δ.
10:30πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

 

ΩΣ ΕΔΩ! Μετά την «επιτυχία» των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά και στην εκπαίδευση, η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης βάζει τώρα στο στόχαστρο την Κοινωνική Ασφάλιση! Είναι επίθεση στην ίδια μας την ζωή, αφού Ασφάλιση δεν σημαίνει μόνο συντάξεις, αλλά νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια, εμβόλια, άδειες και επιδόματα μητρότητας, ανεργίας, προστασία απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία των ΑμεΑ κλπ.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, τον θωρακίζει, τον κάνει πιο λειτουργικό ώστε από εδώ και πέρα το κράτος να γίνει «εργοστάσιο παραγωγής» συντάξεων πείνας.

Γι’ αυτό και η εθνική σύνταξη παραμένει στα 384€, για αυτό «ανοίγουν διάπλατα την πόρτα» στην ιδιωτική ασφάλιση μετατρέποντας την Ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση, ανάλογα με την τσέπη του καθενός ,σαν να είναι  “επένδυση” και τζόγος! . Γι’ αυτό καταργούν μια και καλή την 13η και 14η σύνταξη, γι’ αυτό ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας στα 67, γι’ αυτό ανοίγουν τον δρόμο για την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης.

ΤΩΡΑ να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση που ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση για τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους!

 • Ποιος νέος εργαζόμενος που έπιασε δουλειά στα χρόνια της κρίσης, που είναι σήμερα 20 – 35 ετών, θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια 8ωρης εργασίας;
 • Ποιος εργαζόμενος (και μάλιστα στον τουρισμό με σεζόν) θα έχει 35 ασφαλισμένα χρόνια (1 ασφαλιστικός χρόνος = 300 ασφαλισμένες μέρες εργασίας!), όταν η καταγεγραμμένη ανεργία όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερά πάνω από 1.000.000 άνεργοι;
 • Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει με part-time, με 4ωρα – 6ωρα, με Σαββατοκύριακα,  delivery, που έχει μπει σε 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, θα έχει 12.000 ένσημα;
 • Ποιος νέος επιστήμονας που δουλεύει με μπλοκάκι και απολαβές μισθωτού θα καταφέρει να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας, με ταυτόχρονη κάλυψη των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών;

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

 

Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος. Η ασφάλιση είναι δικαίωμά μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς πρέπει να ορθώσουμε τοίχο απέναντι στο βάρβαρο σύστημα που επιδεινώνει τη ζωή μας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν’ αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους! Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, μικρό επαγγελματία να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση!

 

 

Διεκδικούμε:

 1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
 2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
 3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
 4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
 5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
 7. Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

 

ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

‘Εδρα: Κως-Πορφυρίου 21 ΤΚ 85300 Τηλ-Φαξ 2242022394

 

Προς Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Γενική Δ/νση Ανάπτυξης

Δ/νση Ανάπτυξης Δωδεκανήσου

Τμήμα Εμπορίου

Υπόψιν: Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

Φλεβάρη Ιωάννη

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

κ.Αντιπεριφερειάρχη ,

Σχετικά με την πρόσκληση έκφρασης γνώμης  επί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες για το έτος 2020,σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια :

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες,  με ευθύνη και της περιφέρειας  μέσω  των αποφάσεων της που εξυπηρετούν τους μεγάλους κι ισχυρούς, έχουν υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τη φοροληστεία, δηλαδή ένα κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που ρημάζουν τη ζωή τους.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ως συνεχιστής  και προπαγανδιστής  των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και κυβερνήσεων που προωθούν κ νομοθετούν την εργάσιμη εβδομάδα 7 ημερών και 67 ωρών , «ειδικές επιχειρησιακές ζώνες» στις οποίες οι μονοπωλιακές μονάδες θα λειτουργούν με εργαζόμενους χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά, υπόσχεται ανάπτυξη και ευημερία  θέλοντας να κρύψει την πραγματικότητα που είναι:

 

 1. Εξαθλίωση για τους εργαζόμενους με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
 2. Μείωση εισοδήματος για εκατοντάδες απλήρωτους εμποροϋπάλληλους με ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ρεπό.
 3. Μείωση θέσεων εργασίας, ανεργία ,μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι..
 4. «Αδειανό πουκάμισο» η τόνωση της αγοραστικής δύναμης σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου των τουριστικών καταστημάτων και ειδικότερα των μικρών που  χρόνο με το χρόνο έχουν φθίνουσα πορεία.

 

Αυτό που καταφέρνετε με τις αποφάσεις σας, είναι η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ο αφανισμός των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων, η ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων και  το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας.

 

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων και φυσικά με δεδομένο ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι πέρα όλων των άλλων και επικίνδυνη για την υγεία, την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων, σας καλούμε έστω και τώρα, να μην συνεχίσετε στην ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική ρότα .

Σας καλούμε να μην βάλετε πλάτη στο παραπέρα ξεζούμισμα των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων.

Σας ξεκαθαρίζουμε πως το Εργατικό Κέντρο Β. Δωδ/σου δεν θα κάτσει με  σταυρωμένα χέρια.

Θα αποκαλύπτουμε σε κάθε μας βήμα, την βάρβαρη πολιτική που υπηρετείτε και εφαρμόζετε και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, στηρίζει τους μεγαλέμπορους και την μεγάλη εργοδοσία.

Σας γνωστοποιούμε το:

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

 • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
 • Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
 • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
 • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ