Home / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ  / Αν.Κρητικός: Ο κ.Νικηταράς οφείλει να αλλάξει συμπεριφορά & H απάντηση Μ.Κιάρη σε Πασσανικολάκη

Αν.Κρητικός: Ο κ.Νικηταράς οφείλει να αλλάξει συμπεριφορά & H απάντηση Μ.Κιάρη σε Πασσανικολάκη

‘’ Ο κ. Νικηταράς οφείλει να αλλάξει συμπεριφορά. Έκανε με καθυστέρηση αυτό που του πρότεινε ο Γιώργος Κυρίτσης ‘’

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023 κ.Αντώνης Κρητικός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η θλιβερή εικόνα του κ.Νικηταρά να αντιδρά στην πρόταση του Γιώργου Κυρίτση για την αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και πολιτών προς το Δήμο, αποτυπώνει το νοσηρό κλίμα στο οποίο κινείται η σημερινή δημοτική αρχή.

Σήμερα ο κ.Νικηταράς ανακοίνωσε όσα πρότεινε ο Γιώργος Κυρίτσης, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να ψηφιστούν από το δημοτικό συμβούλιο για να ισχύσουν.
Αποδείχθηκε ότι ούτε νομοθετική ρύθμιση χρειαζόταν για να προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και πολιτών ούτε τίποτα. Γιατί απλούστατα όλα καλύπτονταν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όποια πρόταση και αν καταθέσουν ο Γιώργος Κυρίτσης και η Δύναμη Αλλαγής, όσο σωστή και αν είναι, ο κ.Νικηταράς θεωρεί καθήκον του να την απορρίπτει και να την χλευάζει.
Ακόμα και αυτές τις στιγμές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.

Ο κ.Νικηταράς οφείλει να αλλάξει συμπεριφορά. Περνάμε, όλοι μαζί, μια μεγάλη δοκιμασία και τα στοιχεία που πρέπει να κυριαρχήσουν είναι η ενότητα και η συνεννόηση.
Στα δύσκολα πρέπει να συνεργαζόμαστε, να είμαστε ενωμένοι, να υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Οι σημερινές εξαγγελίες του κ.Νικηταρά, είναι κατώτερες των περιστάσε-ων και των αναγκών της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Είναι σαφές ότι οι τελικές αποφάσεις πρέπει να ψηφιστούν από το δημοτι-κό συμβούλιο για να ισχύσουν και η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ θα καταθέσει πλήρη πρόταση με ουσιαστικές ελαφρύνσεις.
Έχουμε τη δυνατότητα , σε αυτή τη φάση , να στηρίξουμε επιχειρήσεις και πολίτες γιατί ο Δήμος Κω είναι ένας οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος Δήμος, διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 18 εκ.ευρώ που οφείλονται στη διαχείριση της δημοτικής αρχής του Γιώργου Κυρίτση. Και αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους.

Άμεσα θα πρέπει να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιά-σκεψης, και να πάρει αποφάσεις, όπως άλλωστε επιβάλλεται να γίνει με-τά το αίτημα που κατέθεσε η Δύναμη Αλλαγής σύμφωνα με το νόμο.’’

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ: «Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σταματή-σουν τη φλυαρία, να στρωθούν στη δουλειά και να τρέξουν επιτέλους τον έτοιμο σχεδιασμό που τους παραδώσαμε.»

 

 

 


 

 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Κιάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Ο κ. Πασσανικολάκης τόλμησε να μιλήσει για τα θέματα υδροδότησης και αποχέτευσης στη ΔΕ Ηρακλειδών, όταν το μόνο που έχει να επιδείξει η δη-μοτική αρχή Νικηταρά-Πασσανικολάκη κατά την περίοδο 2011-2014 είναι καθυστερήσεις, αστοχίες και απεντάξεις έργων!

 

Παρουσιάζει ως «μέγα» έργο την ενοποίηση των τριών ΔΕΥΑ του νησιού, όταν έκαναν 2 χρόνια (!!!) να τις ενοποιήσουν γιατί ήθελαν να εντάξουν στη λειτουργία της νέας επιχείρησης και τη διαχείριση των απορριμμάτων πράγμα το οποίο απαγορευόταν.
Εκτός αυτού η όλη διαδικασία έγινε και με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να προκύψουν από την πλευρά των εργαζόμενων τεράστιες διεκδικήσεις.
Αυτές τις καθυστερήσεις και αστοχίες παρουσιάζει σήμερα ως μεγάλο κα-τόρθωμα!

 

Τολμά να μιλά για τα έργα στο τρίγωνο, αποφεύγοντας να μπει βέβαια επί της ουσίας και καλά κάνει.

 

Να του πούμε εμείς, φρεσκάροντας τη μνήμη του.
Την περίοδο 2011-2014 σε όλο το νησί έκαναν 17 έργα ύψους 442.186ευρώ.
Την περίοδο 2015-2018 έγιναν 84 έργα ύψους 2.688.359ευρώ χωρίς να αναφέρομαι σε όσα έγιναν ή ξεκίνησαν το 2019.

 

Ειδικά στη ΔΕ Ηρακλειδών να του θυμίσουμε ότι μόνο εγκαίνια έκαναν, ό-πως αυτά στις 13.9.2013 στο Μαστιχάρι, με σκηνικό σημαιοστολισμένο (η φωτό είναι για να θυμηθεί τις ηρωικές μέρες και σημαίες) με τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι τον Οκτώβρη Καρδάμαινα και Αντιμάχεια θα είχαν πόσιμο νερό… με την πραγματικότητα να τους διαψεύδει.

Ή να του θυμίσουμε τις προσπάθειες, μέσω των ρεπορτάζ του ΔΗΡΑΣ, να πειστούν οι πολίτες ότι το νερό είναι εντάξει.

 

Εμείς με σκληρή προσπάθεια καταφέραμε, ειδικά για το νερό της Αντιμά-χειας να είναι η ποιότητα του, τα τελευταία 2 χρόνια, εντός των ορίων της ανθρώπινης κατανάλωσης. Ο σχεδιασμός όμως πρέπει να συνεχιστεί ώστε να διασφαλισθεί η υδροδότηση του Τριγώνου σε βάθος χρόνου.

 

Να του πούμε ότι μέχρι το 2014 η ΔΕΥΑΚ ήταν ζημιογόνος. Εμείς την παραδώσαμε μια κερδοφόρο επιχείρηση με 6,3 εκ. ευρώ ταμείο και 17 νέους εργαζόμενους.

 

Να του πούμε ότι παραδώσαμε ενταγμένα έργα προϋπολογισμού 35,4 εκ. ευρώ σε όλο το νησί και σε εξέλιξη τα αποχετευτικά δίκτυα Αντιμάχειας-Μαστιχαριου-Καμαρίου έργο το οποίο απεντάχθηκε το 2013 με δική τους ευθύνη και εμείς ξεκινήσαμε από το μηδέν.

 

Τόσο ικανοί ήταν οι σημερινοί διοικούντες!

 

Να του πούμε ότι η ανακατασκευή του Υδατόπυργου ύψους 450.000 ευρώ, που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί, είναι επίσης έργο της περιόδου 2014-2019

 

Έργα όπως:

1. ο τηλεέλεγχος 40 δεξαμενών και γεωτρήσεων στο Τρίγωνο ύψους 1,8εκ. ευρώ,
2. η μεταφορά νερού από γεωτρήσεις της ΔΕ Δικαίου ύψους 1 εκ. ευρώ,
3. οι μελέτες για 3 φράγματα χωρητικότητας 1.250.000 κυβικών μέτρων νερού μαζί με 50 χιλιόμετρα δίκτυα μεταφοράς που υποβλήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2019 στο υπουργείο υποδομών,
δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του Τριγώνου και είναι χρηματοδοτούμενα χωρίς να επιβαρύνουν τον δημότη και την επιχείρηση.

 

Πολλές φορές λένε η σιωπή είναι χρυσός.

 

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι σημερινοί διοικούντες είναι να σταματήσουν τη φλυαρία, να στρωθούν στη δουλειά και να τρέξουν επιτέλους τον έτοιμο σχεδιασμό που τους παραδώσαμε.